Swingin’ Groningen komt terug in 2015

Op 11, 12 en 13 juni vindt de 21ste editie van het festival Swingin’ Groningen plaats. De binnenstad van Groningen is dan weer het podium voor de moderne jazz.

Groningen is in juni de plek om te zijn voor aanstormend talent en voor de doorgewinterde muzikant. De bands komen uit verre landen, maar ook van heel dichtbij.

Jazz op vijf podia in binnenstad

Alle muzikanten die komen optreden tijdens Swingin’ Groningen hebben gemeen dat ze de jazz als inspiratiebron zien van hun muzikale ontwikkeling en de zoektocht naar een eigen stijl.

Het festival zal zich op minstens vijf podia in de binnenstad afspelen. Alle podia krijgen een onderscheidende programmering en één podium is exclusief voor talenten.

Swingin' Groningen

Foto geleend van Swingin’ Groningen

Singin’ Groningen met boerderijconcert

Op vrijdag 12 juni is de finale van de Europese Jazz Talent Award, waaraan de beste studenten lichte muziek van conservatoria uit Duitsland, Scandinavië, Balische Staten en natuurlijk Groningen zullen deelnemen.

Op zaterdag 13 juni is ’s middags op het podium Waagplein de grande finale van Het StadsKabaal, een muziekproject waar leerlingen van basisscholen dan drie maanden aan gewerkt hebben. In het kader van Swingin’ Groningen Regiotour is weer een boerderijconcert in Walsemaweer in Kantens in voorbereiding.

De Stichting Swingin’ Groningen weet zich ruimhartig gesteund door overheden, fondsen en bedrijven. Ook is het bestuur versterkt met twee nieuwe leden: Jan Albert Jager, Online ondernemer en Willem de Kok, directeur van MartiniPlaza.

Klikkerdeklik hier voor meer info

Psst, hier meer afleiding: