Swingin’ Groningen na drie jaar terug: 17 en 18 juni podia door hele binnenstad

Swingin’ Groningen is terug van weggeweest. En hoe! Het festival wordt groter dan ooit met podia door de hele binnenstad: Waagplein (main stage), Poeleplein, Gedempte Zuiderdiep, VRIJDAG (St. Jansstraat), Turftorenstraat en het Market Hotel (Grote Markt).

Op 17 en 18 juni kun je dus op meerdere plekken genieten van met name jazz, funk, soul, latin, urban en groove. En dat is helemaal gratis! Rugtasje vol drankjes mee dus en genieten van snerpende trompetten en jammende gitaristen.

Uniek festival

Voor wie het wat zegt. Onder andere Tollak and Wild Blu, Jam de la Creme, Robert Jay Band, Christin Neddens, Bruut!, PCC Big Band ft. Suzan Veneman, Pale Blue Dot, Jazz Coast Collective, Nikki Buzz, DJ Hummingbird, Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) & Maarten Hogenhuis en vele anderen staan op de programmering.

Swingin’ heeft een geheel eigen vibe met artiesten die je misschien helemaal niet kent. Een deel is ook nog nooit in Nederland geweest. Dat maakt het verrassend en vooral heel erg chill. Volgens het festival zijn ze ‘uniek’ en is er voor ‘iedere muziekliefhebber iets te genieten’.

Psst, hier meer afleiding: