Talk of the Town | Sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond en bijna iedereen is aan het fitnessen. Maar wanneer wordt sporten ongezond of obsessief

Het is weer tijd voor een splinternieuwe aflevering van Talk of the Town. We hebben het over sporten. Heel gezond, natuurlijk, maar kan het ook te ver gaan? Kijk via onze Facebookpagina om 17.00 uur live naar de uitzending of schuif aan in Forum Groningen.

Presenator Lara Harbers ontvangt onder andere sportpsycholoog Renate Hensen en sportschoolliefhebber Jeroen van der Mark om te praten over de fitnesshype.

‘Belangrijk dat je niet doorslaat’

Sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond en een eiwit shake of proteïnebar is nooit ver weg. Maar kan sporten ook een obsessie worden? Jeroen van der Mark (schrijver, coach en oprichter van fit.nl) sport zelf acht tot tien keer per week: “Ik denk niet dat ik verslaafd ben; kan ook prima zonder. Ik heb wel een bepaalde gedrevenheid en die stop ik nu in sport.”

Sport- en prestatiepsycholoog Renate Hensen komt ook langs om te vertellen over sportpsychologie en het verschil tussen gezond en ongezond sporten.

Documentaire over fotograaf uit Groningen

Joram Krol schiet al jaren de meest indringende portretten. De fotograaf uit Groningen wordt sinds twee maanden zelf gevolgd door een camera. Documentairemaker Igor de Boer volgt Krol voor zijn docu Quid pro quo . Ze zijn samen te gast in de uitzending.

Joram heeft ADHD en Asperger, maar dat houdt hem niet tegen in zijn werk. “Ik heb veel meer oog voor detail en ik heb afwijkende interesses. Daarom maak ik zulke goede foto’s.”

Grote achterstanden bij zedenpolitie Noord-Nederland

Journalist Bas van Sluis vertelt over een groot verhaal dat hij deze week voor Dagblad van het Noorden schreef over achterstanden bij aanrandings- en verkrachtingszaken in Noord-Nederland. Een speciaal opgericht team van rechercheurs moet de komende maanden 130 oude zedenzaken versneld oppakken.

Bas vertelt wat voor soort zaken op de plank zijn blijven liggen en hoe de achterstand bij de zedenpolitie is ontstaan.

Mode in Groningen

Zaterdag is het tijd voor 050&Mode: hét mode evenement van Groningen. Noor de Boer en Marit Meure van Let’s Create Productions werken hard aan deze dag vol fashion. Ze hebben 15 jaar als model gewerkt en zijn nu vooral achter de schermen te vinden.

Noor en Marit komen vertellen over het evenement van aankomende zaterdag én over hun productiebedrijf, waarvoor ze de wereld over gaan.

Livemuziek en column

Dit seizoen regelt 3voor12 Groningen één keer per maand de tofste nieuwe artiesten voor ons. Redacteur Milan Bos heeft vandaag Ioana Iorgu meegenomen. De muzikante is opgegroeid in Maleisië, maar voelt zich ondertussen helemaal thuis in de Groningse muziekscene.

De uitzending is niet compleet zonder een gloednieuwe column. Huisfilosoof Sanne ten Wolde laat ons weer op haar eigenzinnige, verrassende wijze naar de wereld kijken.

Talk of the Town is ook live te zien op de website van de krant, op Sikkom en op de site van Forum Groningen en ook op hun Facebook- en YouTube-pagina’s en te volgen op instagram: @talkofthetown050. Daarnaast is Talk of the Town elke zaterdagochtend als podcast te luisteren op SpotifyApple Podcasts en vrijwel elke andere podcast-app.

Psst, hier meer afleiding: