Terraskachels straks verboden in Groningen?

Terraskachels

Hoe dichter we bij de gemeenteraadsverkiezingen komen van 21 november, hoe meer partijen hun plannen voor de stad bekendmaken. Zo ook Groen Links. En als het aan hen ligt, moeten we het binnenkort allemaal zonder terraskachels doen. Brrrrrr.

Jep, je hoort een hoop beleidsplannen voorbijkomen de laatste tijd. Peerd van Ome Loeks verhuizen naar de binnenstad en zo. Dat lijkt 100 % Groningen wel een puik plan. En zo zijn er meer ideeën over hoe Grunn een nóg chillere stad te maken. Bijvoorbeeld van Groen Links.

Milieuzone en tram

Zo wil de partij van Klaver een milieuzone. Dat betekent geen scooters en brommers meer in de binnenstad, omdat die zorgen voor een hoop lawaai en uitlaatgassen. Die elektrische sluipmoordenaars mogen dan nog wel.

Ander opvallend punt: de tram. Het herinvoeren van de ‘stadstrein’ was ooit – lees 2009 – een serieuze overweging, maar inmiddels alweer een gepasseerd station. Tot nu dan, als het aan GL ligt. Die wil de tram terug op de politieke agenda en zet in op een verbinding Hoofdstation – Zernike en Hoofdstation – P + R-terreinen.

Verbod terraskachels

Dan dit: een verbod op terrasverwarming. Je kent ze wel, die gloeiende dingen die een sigaretje of biertje buiten een beetje te doen maken. Het ultieme voorbeeld van comfort vs milieu. Want man, wat zijn die dingen een genot. Maar man, wat zijn het ook dikke middelvingers naar moedertje Aarde. Stoken voor de mussen.

En als het aan Groen Links ligt, behoren de energievreters dan ook spoedig tot het verleden. Handschoenen aan, sjaal om, muts op de kop en proost.

Wat vind jij van terrasverwarmers: terecht dat er een verbod komt, of moet kunnen?

Psst, hier meer afleiding: