Terrasseizoen Zuiderdiep gered: werkzaamheden vernieuwing gasnet uitgesteld

Het terrasseizoen voor de horeca aan het Zuiderdiep in Groningen is toch merendeels gered. Enexis schuift de vernieuwing van het gasnet door naar het najaar: de stoep ligt niet de hele zomer open.

De gasnetbeheerder schort het werk, dat al komende week zou beginnen, voorlopig op. Pas begin oktober begint de vervanging van de oude gietijzeren gasleidingen aan het Zuiderdiep en omgeving. De aannemer die Enexis heeft ingehuurd, pakt ondertussen een ander deel van het net in de binnenstad aan.

Wethouder opgetogen: ‘Goed nieuws voor Zuiderdiep’

“Goed nieuws voor het Zuiderdiep deze zomer”, reageert wethouder Paul de Rook op twitter. Nadat horecaondernemers vorige week de noodklok luidden in Dagblad van het Noorden , drong de gemeente bij Enexis aan op een oplossing. “Bij hoge uitzondering”, aldus de wethouder.

De gemeente onderkent dat het werk de ondernemers kan opzadelen met een forse strop in een tijd waarin ze door corona toch al moeite hebben het hoofd boven water te houden. Na acht maanden lockdown heeft de branche juist weer zicht op heropening van de terrassen, al is het nog afwachten of het kabinet daar komende week groen licht voor geeft gezien de oplopende coronacijfers.

De horeca reageert voorzichtig optimistisch op het uitstel. ,,Dit is een mooi begin, maar het is nog niet genoeg’’, stelt Susan Huitenga, uitbaatster van Proeflokaal MOUT. ,,Begin oktober komt voor ons nog steeds te vroeg. Dan is het nog altijd mooi terrasweer. Om het seizoen te redden, moeten we zeker tot in november de ruimte hebben.’’

Lees meer op Dvhn.nl

Psst, hier meer afleiding: