The Fast And The Furious Grunn Edition – illegale straatraces bij de ringweg

Blijkbaar speelt de nieuwe Fast and Furious zich af in… jawel, Groningen. Zaterdagavond stonden tientallen straatracers en geïnteresseerden te kijken naar een illegale straatrace langs de oprit van de zuidelijke ringweg.  Vroem vroem!

Want hé, wat moet je anders met je opgevoerde bolide? Overdag uit je neus vreten voor een van de vele stoplichten in en rondom Stad is ook maar zo saai. Dan weet je natuurlijk nooit hoe ‘goed’ je nou echt bent als coureur.

Zo moeten de deelnemers van de race gedacht hebben. Die sjeesden op de oprit langs de zuidelijke ringweg, onder het viaduct en op de Bornholmtraat. Onder toeziend oog van andere snelheidsduivels en volk dat een harde plasser krijgt van ronkende motoren en de geur van verbrand rubber.

Politie

Politie vond het alleen niet zo tof. Die vindt dat de openbare weg meer iets waarop je zo veilig mogelijk van A naar B kunt komen. Zonder andere weggebruikers onnodig in gevaar te brengen. Logisch.

Dagblad van het Noorden meldt overigens ook dat volgens enkele toeschouwers de racers ergens anders heen zijn gestuurd door de politie. Lekker verder racen op de Orionweg. Het is onbekend of er boetes zijn uitgedeeld.

Psst, hier meer afleiding: