The Given Horse brengt the nineties terug in ons hart met een Gronings koor

Hits for 90’s Kids, zo heet de nieuwe videoclip die The Given Horse vandaag uitbrengt. Voor de kiddo’s uit de jaren negentig een no brainer. Voor de jonkies onder ons, het is een mashup van onder andere nummers als All around the World van ATC en What is Love van Haddaway.

Wie The Given Horse weleens live heeft gezien, weet het. De boys spelen van alles door elkaar heen. Je roept het en ze doen het. Muzikaal, scherp en funny. Zo ook de nieuwe videoclip Hits for 90’s Kids, geschoten op het Groningse platteland door Johnno Gerritsen en Danny Zwols van Wijzijngaande.

Hits for 90’s Kids

In de videoclip zien we hoe het duo Johannes Peetsma en Marius van der Leij ruzie krijgen in the middle of nowhere. l Ze nemen afscheid van elkaar, maar komen toch weer samen. Hun vriendschap vieren ze in de laatste minuut van de video samen met een Gronings koor in een gigantische kerk.

“Dat was echt tof om doen”, zegt Johannes wanneer we hem bellen. “We waren de video aan het uitdenken en hadden allebei zoiets van hier moet een koor komen. Hoe vet zou dat zijn?” En wat de boys in hun hoofd halen dat voeren ze ook uit.

“Dat koor is niet gespeeld, het is echt. Ik kon het regelen via mijn vader, die dirigent is. Uiteindelijk hebben we alles in één dag geschoten. De mensen waarmee we werkten, vonden het mooi om te doen.” Maar het lijkt of jullie ze in de maling nemen. “Nee zeker niet. Het is allemaal gescript en er zit wederzijds respect in.”

Groningse platteland

De video is geschoten in Noord-Oost Groningen. “Dat is echt een van de weinige plekken in Nederland waar je soms kilometers ver kunt kijken zonder dat er horizonvervuiling is”, zegt Johannes. “Daarom heb ik voor deze plek gekozen.”

Het duo heeft misschien net hun nieuwe track uitgebracht, maar dat geeft nog geen reden tot rust. Ze zijn druk bezig met hun nieuwe album. “We hebben het uitgesteld, maar nu gaan we er vol voor. Het wordt geen mashup zoals dit laatste nummer, maar allemaal eigen werk.”

Wie The Given Horse live wil zien, moet even wachten. “Door de drukte rondom de nieuwe plaat en de videoclip weet ik even zo niet waar we in de buurt optreden”, lacht Johannes. “Wel wil ik nog één ding zeggen. Onze stagiair Omri Soekatma is een baas. Hij heeft ons vet geholpen met de video en heeft daarom de glansrol op het einde.” Lekker bezig Omri!

Ga het gesprek aan ( comments)