The one and only Mick Jagger: “Kom naar Groningen!”

Mister Mick Jagger heeft een boodschap: “I hope you come along and see it!” Doelend op de nieuwe tentoonstelling: Unzipped The Rolling Stones. Vanaf 14 november in het Groninger Museum te zien.

Jep, een persoonlijke videoboodschap van Mick. De strekking: iedereen in Nederland moet vooral naar Groningen komen om de tentoonstelling te bekijken. “We’ve added some new items and new experiences. So I hope you go along and see it. Dank joellie wel. Bye!”

Ook mooi: zijn uitspraak wanneer de naam van onze stad uit zijn gouden strotje komt. Die gaat gepaard met een klassieke halve kokhals, zoals Engelstaligen dat wel vaker doen als ze ‘Groningen’ proberen te zeggen. Heerlijk.

The Rolling Stones – Unzipped

Dan eem over die tentoonstelling: die schijnt wel vet te zijn. Mits je van de rollende kiezels houdt natuurlijk. Het is namelijk de eerste internationale tentoonstelling over de band en na de U.S. of fucking A, Engeland en Azië, is Europa aan de beurt. Met de grote primeur voor 050.

Wat je straks in het Groninger museum kunt bekoekeloeren? Meer dan 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band: instrumenten, persoonlijke objecten, posters, albumcovers en ga zo maar door. Daarnaast audio- en videofragmenten, een complete studio en meer. Eigenlijk alles waar de Stones-liefhebber een hard plassertje van krijgt.

De expositie opent op 14 november en eindigt op 28 februari. Kaarten scoor je hier.

Uitgelichte afbeelding: stil uit filmpje Groninger Museum

Psst, hier meer afleiding: