Tien clubs en kroegen in Grunn gaan op zaterdag 12 februari na 22 uur open uit protest tegen de coronaregels

De Groninger nacht is er klaar mee, schreven we twee dagen geleden. Toen werd namelijk duidelijk dat twee clubs op 12 februari ’s nachts de deuren zouden openen voor publiek. Dat aantal is inmiddels gegroeid tot minimaal tien.

Het was al bekend dat Wolter Wolthers, KopjeK en EM2 mee zouden doen aan de landelijke actie van nachthoreca die zich vanuit Amsterdam als een olievlek over het land verspreidt. KopjeK heeft geen eigen plek, maar organiseert die nacht een rave in EM2. Volgens de mensen achter KopjeK, EM2 en Wolter Wolthers is het namelijk genoeg geweest. Al twee jaar zijn ze dicht en dat lijkt geen enkele invloed meer te hebben op de besmettingscijfers die ook zonder de nacht de pan uitrijzen.

Daarom

Na twee jaar meedenken, loyaal opstellen naar de zorg en zieken, gedwee de regels volgen, is het nu dus klaar. En niet alleen vanwege eigen hachje. Pascal van KopjeK: “Het is zo belangrijk dat jongeren kunnen uitgaan, dat ze hun kop kunnen legen op de dansvloer en nieuwe mensen ontmoeten. De nacht is veel meer dan stampen en hossen. Verbinding, inspiratiebron en uitlaatklep, daar gaat het om. Prima als de burgemeester ervoor gaat liggen, maar laat hem alsjeblieft daar dan ook oog voor hebben. Er gaan veel jongeren aan onderdoor, de oplossing daarvan ligt deels in het heropenen van de nacht.”

De verwachting was al dat meer zaken in Stad mee zouden doen aan die actie. En zo geschiedt. Want ook bijvoorbeeld Paradigm, De Loods, Dorst en The Stockroom gooien de deuren ’s nachts open op 12 februari. Volgens Merlijn Poolman, de nachtburgemeester, gaat het voorlopig om in ieder geval om meer dan tien zaken die meedoen.

Lees meer op Dvhn.nl

Psst, hier meer afleiding: