Tien toffe oud & nieuw-feesten in Groningen

Oud & Nieuw: waar gaan we naartoe? “Naar de gallemiezen” Juist, maar waar? Tien vette feestjes om 2016 een dikke doei te geven en 2017 welkom te heten. 

De een grijpt deze gelegenheid aan om problemen weg te zuipen en hoopt op meer geluk in het nieuwe jaar. De ander drinkt een bescheiden glaasje op de behaalde successen van 2016. Hoe dan ook: iedereen zoekt een knalfuif. Daarom in willekeurige volgorde tien vette fuifjes in Groningen. Zijn we een tof feest vergeten? Droppen in de comments mag.

 1- Aftellen op de Grote Markt

aftellen naar het nieuwe jaar

Als je dan toch een klok in de gaten wilt houden, kijk dan naar de mooiste van Nederland. Nee, niet die koekoeksklok bij je moeder thuis, die op de Martinitoren natuurlijk! Studenten, Stadjers en ander goed volk bij elkaar: schouder aan schouder het nieuwe jaar in.

Een heleboel gezelligheid op de Grote Markt en het kost je geen drol. Na het magische ‘twaalf uur-momentje’ kun je natuurlijk alsnog de kroeg induiken. Meer informatie op Facebook.

2- Paradigm NYE+D

paradigm

Als Paradigm figuurlijk gesproken een plank slaat, is deze eigenlijk nooit mis. Wat feestjes betreft dan. Ook met Oud en Nieuw belooft het weer een zeer aangename plek te worden om te vertoeven. Het is ook niet verwonderlijk dat het hard gaat met de kaartverkoop.

Verwacht bekende namen zoals: Malbetrieb, Kevin Arnemann, UlsT en vele anderen. Op 1 januari in je bedje janken omdat het feest afgelopen is, hoeft ook niet. Paradigm doet het op nieuwjaarsdag nog even dunnetjes over. Meer info over Paradigm met oud & nieuw in dit stuk, of op Facebook.

Zaterdag 31 december 21:00 – 08:00 Zeefgebouw, Suikerunieterrein – zondag 1 januari 21:00 – 08:00 Helsinkistraat – Tickets

3- Superheroes NYE: Superstijl & Switch – Simplon

simplon

Simplon dampt van de testosteron het oestrogeen van superhelden en -heldinnen die dit jaar in stijl willen afsluiten. Verkleed komen is niet verplicht, maar je staat wel gigantisch voor lul als je het niet doet.

Heb je een hekel aan superhelden? Geen probleem: kom als je favoriete schurk en ga de strijd aan met de brave borsten op de dansvloer. In de grote zaal verzorgt Superstijl de muziek, wat betekent dat jij kunt beslissen wat er gedraaid wordt. Voor het hardere stampwerk moet je in de kleine zaal zijn.

Zuipen tot je groen ziet? Geen probleem. Trek daar dan wel een korte paarse broek bij aan.

01:00 -07:00 in Simplon – Tickets – meer info op Facebook

4- We Love 2017 – De Drie Gezusters

De drie

Het is eigenlijk nog een beetje te vroeg om vol overtuiging te zeggen dat we van 2017 houden, maar het optimisme druipt van het Oud & Nieuw evenement van De Drie Gezusters.

De bekendste kroeg van Grunn is een allemansvriend in de goede zin van het woord. Met elf totaal verschillende ruimtes is er voor ieder wat wils met een boel pils. De zusjes stellen niemand teleur.

21:00 – 09:00 in de Drie – tickets – meer info op Facebook

5- &ZO New Year’s Eve – Chique le Freaque

&Zo

House, Urban en R&B-classics en zo. Klinkt goed, niet? Ook dit jaar organiseert de &ZO weer een heerlijke party waar de danspasjes klakkeloos van het ene in het andere jaar overlopen. Met Chique le Freaque als thema kun je in je galajurk komen met je Pino pantoffels eronder.

Tot 01:00 is er een speed entrance. Nee, geen line voor doorgesnoven types. Gewoon een rij voor mensen die al in het bezit zijn van een ticket.

23:55 – 06:00 in Enzo – tickets – meer info op Facebook

6- DOT NYE 2017

DOT

Oudejaarsconference van Arjen Banach in de dome? Check. Lekkere gerechtjes en cocktails? Check. Relaxte dj’s die van wanten weten? Check. Zo kunnen we wel eventjes door blijven strooien met checks. Als je een zeer goed verzorgd feestje wilt vieren, moet je zeker in DOT zijn.

Om klokslag twaalf uur beginnen de dj’s met uptown funk, nu-disco en klassiekertjes, om gaandeweg op te bouwen naar de dampende hits van nu. Onder andere RocknRolla Soundsystem, DieDjee Oortje en Danny da Costa verzorgen de muziek. DOT klinkt toch als een schier feestje?

20:00 – 04:00 in Dot – tickets (inclusief glaasje bubbels en oliebollen) – meer info op Facebook

7- New Year’s Eve – News Café

News cafe

Ook het News Café pakt weer flink uit op de laatste en eerste dag van het jaar. Zuurpruimen tref je hier niet zo snel aan, want met snoepjes, suikerspinnen en popcorn belooft het een zoete avond te worden. Reken op verschillende muziekstijlen zodat iedereen de heupjes losgooit.

Voor de luxepaardjes onder ons zijn er VIP-tafels te huur. Voor een luttele tweehonderd euro krijg je een tafel met bediening, vier tickets en een fles drank naar keuze. Bovendien voel je je dan super belangrijk de hele nacht.

23:59 – 05:00 in NewsCafe – tickets hier of aan de bar – meer info op Facebook

8- Moulin Rouge – Club Kokomo

moulin rouge

Voulez vous de sfeer van de Parijse rosse buurt proeven tijdens de jaarwisseling? Kom vooral naar Kokomo. Heerlijk extravagant uit je dak gaan in een volledig opgedofte club.

House, Electric, Urban en Trap. Lekker man. Voor de levensgenieters die er niet vies van zijn het een avondje op z’n Frans te doen. Omelette du fromage.

00:30 – 07:00 in Kokomo – tickets – meer info op Facebook

9- Donovan’s XXL New Year’s Party

huize maas

XXL, oftewel: moeilijk groot. Dat wordt het feestje van Donovan’s in Huize Maas. De goede muziek, relaxte sfeer en de snelle service die je van Donovan’s gewend bent, maar dan in een  groter jasje.

Een groot voordeel van deze party: het is All Inclusive. Je bent de hele avond voorzien van hapjes en drankjes naar keuze. Ook binnen- en buitenlands gedestilleerd? Ook binnen- en buitenlands gedestilleerd. Zeker wel.

Vergeet niet om af en toe een glaasje fris of H2O te drinken om de beruchte nieuwjaars kater te voorkomen.

23:30 – 06:00 in Huize Maas – tickets – meer info op Facebook

10- NYE with Prosumer and Church – OOST

feestjes

Even een spreekwoord verdraaien om aan te geven waar je moet zijn: thuis west, OOST best. Ook de Benjamin onder de Groningse nachtclubs gooit haar deuren open tijdens Oud en Nieuw. Het wordt een cocktail van champagne, vrienden, gezelligheid en heule chille muziek.

Prosumer, Jorn en Bram Steenhuis met Nathan Homan verzorgen de muziek. Maar dat is nog niet alles:de tweede zaal wordt gehost (van het Engelse hosting, niet het Nederlandse hossen) door #CHURCH.

23:00 – 07:00 in Oost – tickets – meer info op Facebook

Ja, ja, ja: we hebben niet alle oud & nieuw-fuifjes

Tien is tien, en niet elf. Toch is er meer te doen in Stad tijdens Oud en Nieuw. Zo kun je naar Subsonic voor een flinke portie drum and bass, nieuwe shotjes proeven in Chupitos. Of naar het gemaskerd bal gaan in De Kast. En er rijdt er zelfs een partybus met rookmachines en lasershows vanaf Groningen naar Korsakov in Amsterdam en weer terug.

En dan zien we vast nog een paar hele brute feesten over het hoofd. Daarom: de lijst aanvullen in de comments is leuk. Hebben mede-Stadjers wat aan.

Weet jij al wat je gaat doen met oud & nieuw?

Geplaatst door Sikkom op woensdag 28 december 2016

Ga het gesprek aan ( comments)