Tjas organiseert Nederlands Kampioenschap Klunen op de Vismarkt

Vijftig jaar bestaat studentenschaatsvereniging Tjas. Alle reden voor een feestje. En hoe vier je dat als schaatsvereniging anno 2017 in de buitenlucht? Met het Nederlands Kampioenschap Klunen, want vriezen doet het amper meer.

Het NK Klunen staat 10 december op het programma. Op de Vismarkt wordt een baan uitgestippeld van tweehonderd meter. Van 13:00 tot 15:00 uur is het ‘vrij klunen’, daarna is de beurt aan de wedstrijd-kluners. Hoewel Jeroen Rozema, betrokken bij de organisatie vanuit Tjas, eigenlijk geen idee heeft of die bestaan.

Fanatieke kluners

Hij verwacht niet dat er ergens in Nederland een groepje fanatiekelingen is dat elke week samen een paar uur de berm kluunt en zich meldt op de Vismarkt voor het Nederlandse Kampioenschap. “Hahah, ik heb geen idee of er een scene is, maar iedereen is welkom. Je weet dus nooit wat voor publiek het trekt.”

NK Klunen Vismarkt Tjas

Naast het NK Klunen doet Tjas op 10 december ook weer de jaarlijkse 24-uurs actie op de Vismarkt. Leden van de schaatsvereniging fietsen dan 24 uur non-stop door, waarbij elke fietser een uur fietst. De fietsers worden per kilometer of met een totaalbedrag gesponsord door familieleden en vrienden.

Knaken voor Skate4AIR

De opbrengst daarvan, gaat net als de opbrengst van het NK Klunen en die van de jaarlijkse Tjas-schaatstocht (200 kilometer op de Weissensee) naar stichting Skate4AIR. “Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar taaislijmziekte,” meldt Jeroen. “Vorig jaar hebben we 5000 euro opgehaald. Dit jaar gaan we voor meer.”

Omdat Tjas dit jaar voor het eerst het NK Klunen organiseert naast de 24-uurs actie, verwachten wij dat ze veel meer dan vorig jaar gaan binnenhalen. Klunen op de Vismarkt, dat moet er wel hilarisch uitzien en bij Tjas is het altijd gezellig. Weten we uit eigen ervaring, zoals hieronder te zien is toen we mee waren op de Tjas-bus tijdens de KEI-parade.

Bovenste filmpje en foto zijn van Stadclickt.nl

Dag twee van KEI-week: parade en karaoke

Eem dansen en bouncen bij G.S.S.V. Tjas op de wagen tijdens de KEI-parade. En uit volle borst Gras van het Noorderplantsoen zingen met duizenden op de Grote Markt. Lees meer: https://www.sikkom.nl/kei-week-dag-2-parade-karaoke/

Geplaatst door Sikkom op woensdag 16 augustus 2017

Ga het gesprek aan ( comments)