Toch nog een festival van KopjeK deze zomer: LICCEN – A TWO DAY BEACH RAVE

Ze kunnen het gewoon niet laten. Er moet nog gedanst worden deze zomer. Maar er is ook een bittere noodzaak voor KopjeK om, ondanks alle coronamaatregelen, toch een ‘LICCEN’ te organiseren: “We moeten blijven bestaan.”

Pascal Rakers van KopjeK valt maar gelijk met de deur in huis: “Omdat wij van mening zijn dat dit maar een matige zomer was en we echt nog willen dansen en een productie willen draaien hebben we op vrijdag 10 september en zaterdag 11 september LICCEN – A TWO DAY BEACH RAVE eruit geknald.”

Coulante gemeente

Voor veel bezoekers zal de aankondiging als een verrassing komen. “Dit event is ook ontstaan omdat aan het begin van de coronaperiode ‘LICCEN in je zwembroek’ was verplaatst en daaropvolgend we ‘LICCEN op het strand’ weer hebben moeten opschuiven,” licht Pascal toe. “Dus deze is wel belangrijk voor ons dat ‘ie doorgaat. De gemeente Groningen, was gelukkig heel coulant, dacht met ons mee en geeft ons de kans om twee dagen een festival voor 750 man op te tuigen!”

KopjeK heeft het de afgelopen tijd zwaar gehad en geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld Crowdfundings. Twee uitverkochte dagen zou dus een enorme boost zijn voor de organisator van festivals en raves.

De locatie van LICCEN aan het Kardingemeer

‘Weten waarvoor we het doen’

“KopjeK is echt niet van het stilzitten, afwachten en niks doen,” vertelt Pascal resoluut. “Wij willen vooruit en zijn steeds bezig met wat er wel kan. Enorm vermoeiend om steeds weer om te schakelen, maar deze twee dagen gaan ons zoveel energie geven dat we weer weten waar we het voor doen. Mensen een dag laten ontsnappen uit de realiteit! Niks mooier dan iemand op je evenement te zien met een smile van oor tot oor en de ogen dicht en genietend van de muziek.”

Wanneer?

Vrijdag 10 september 16:00 – 23:00

Zaterdag 11 september 13:00 – 23:00

Locatie?

Strand Kardinge

Tickets? 

Verkoop start dinsdag 31 augustus om 20:00 via KopjeK

Psst, hier meer afleiding: