Het Toetjesparadijs maakt plaats voor… TOET Pannekoek!

TOET Pannekoek

Het Toetjesparadijs verhuist binnenkort naar de Ubbo Emmiussingel. De oude locatie aan het Zuiderdiep wordt omgetoverd tot TOET Pannekoek. Zelfde eigenaar, meer lekkers.

Het Toetjesparadijs is dé plek voor een craving naar lekkers zoals toetjes en taart. Loopt als de donder, want de toko zit niet zelden stampvol. Dus een uitbreiding, schrijven we een tijdje terug al. Eigenares Joanna Schouten zet een crowdfunding op, en de knaken zijn inmiddels binnen.

Ook de nieuwe locatie was al bekend: de Ubbo Emmiussingel, met uitzicht over het Groninger Museum en een mooie strook groen. Helemaal goed.

TOET Pannekoek

Dan verschijnt ineens een nieuwe Facebookpagina: TOET Pannekoek. Maar ho eens even, pannenkoeken? Maar dat wisten we nog niet.

Joanna is druk aan het klussen op de nieuwe locatie, maar kan tijdens het behangen tekst en uitleg geven. “Het Toetjesparadijs verhuist hiernaartoe.” Ze smeert het vrolijke, groene behang in met plaksel. “En ons pandje aan het Zuiderdiep wordt dan TOET Pannekoek”, lacht ze vrolijk.

Work in progress aan de Ubbo Emmiussingel

Iraane aubergine/tomaatpannenkoek hmmmm

Het is al snel duidelijk dat de keuze reuze wordt. Ze doet uit haar hoofd even een stuk van de nieuwe menukaart: “Maispannenkoek met zelfgemaakte guacamole en salsa, een Iraanse aubergine/tomaatpannenkoek met yoghurt muntdip, maar ook spek en kaas of zoet behoort tot de mogelijkheden. Alles vers bereid en biologisch.” We horen het al: dat wordt oprollen en naar binnen schuiven.

Gejat van Facebook: voorproefje van TOET Pannekoek

Gaat TOET Pannekoek dan concurreren met het klassieke Pannenkoekenschip? “Haha, dat zou niet best zijn. Daar ga je eigenlijk alleen heen als je kinderen hebt. Wij richten ons op een veel breder publiek”, legt Joanna uit.

Over twee weken opent de pannenkoekentent aan het Zuiderdiep en het nieuwe, grotere Toetjesparadijs tegenover het Groninger Museum.

Ga het gesprek aan ( comments)