Wat voor tof zaakje komt er toch in de Ubbo Emmiusstraat?

Strawberry

Even een rondje Stad en er valt weer van alles op. Folkingestraat is shared space geworden, een schildpad zorgt voor een Jurrasic Parkgevoel in het Noorderplantsoen en er komt een Vapiano in de Poelstraat.

Maar wat is dit? Een semi-leeg pand aan de Ubbo Emmiusstraat? Hier zat toch altijd die sneakerwinkel met toffe Nike’s. Nu is het hoekpand omgetoverd tot een soort van barretje. Vrolijke letters sieren de krijtbordenmuren.

Strawberry in de Ubbo Emmiusstraat?

Een beetje rond googelen levert bijzonder weinig op. Geen facebookpagina, geen instagramaccount. Wat is dit toch voor plek? Wanneer we naar binnenkijken, zien we dat het zaakje ieder moment open kan gaan.

De mooi afgewerkte houten tafels en de schattige krukjes doen een beetje denken aan een lekker hispterzaakje. Op de muur staat dat er warme wafels en frozen yoghurt verkocht gaat worden. Lekker!

Smaak van Stad

Na een middagje het internet te hebben afgestroopt vinden we het vermoedelijke antwoord op het mysterie bij onze vrienden van Smaak van Stad. Verborgen in een artikel over Blocks & Barrels staat helemaal onderin dat het zaakje Strawberry deze maand geopend gaat worden.

Hoe we weten dat het precies om dit pand gaat? Het adres obviously en het specifieke menu: warme wafels, frozen yoghurt, smoothies, coffe to go. Kan geen toeval zijn. We wachten af!

Ga het gesprek aan ( comments)