‘Topshelf Groningen kondigt morgen sluiting aan’

TopShelf

Foto is van Lars Stadens

Tipje in de inbox: “Topshelf Groningen/Arnhem gaat dicht, morgen persconferentie.” Klinkt niet heel gek, want Topshelf draait op het oog niet heel goed. De winkel is vaker leeg dan goed bevolkt. Reden om te bellen naar Topshelf en het stadhuis.

Op het stadhuis weten ze van niets. Onze doorgaans eerlijke en oprechte bron binnen de gemeente zegt oprecht van niets te weten. Bij Topshelf Groningen schrikken ze niet van de vraag. Alsof de dame aan de telefoon er al op zat te wachten. Maar ze kan ons niet helpen. De bedrijfsleider is de hele dag in beraad, net als alle andere managers. Er is niemand die ons te woord kan staan.

Spoedoverleg met alle managers

Op het hoofdkantoor is ook geen enkele leidinggevende aanwezig die de vraag kan beantwoorden. We worden doorverwezen naar het persbureau in Den Haag. Daar zit Rene die de vragen van pers beantwoordt, maar helaas. Ook René is de hele dag in overleg. Morgenvroeg kunnen we uiterlijk een reactie verwachten. Maar ja, dan heeft iedereen het nieuws al.

Dus maar bellen naar de vakbond. Die moet bij een reorganisatie van tevoren op de hoogte worden gebracht. De woordvoerder van CNV die Topshelf in zijn portefeuille heeft, is (u raadt het al) in bespreking. Rest er nog een optie: bellen met Jumbo. Want die hebben La Place en Foodmarkt City in hetzelfde pand. Die weten allicht wat er gaande is bij Topshelf.

Concrete geruchten uit betrouwbare bronnen

Maar zoals het de hele dag al gaat, de mensen die daar iets over kunnen zeggen, zijn niet aanwezig. In bespreking. Morgenvroeg weer bereikbaar. Het begint typisch te worden. Hoewel: de vakbond heeft inmiddels teruggebeld. Ze weten van niets, maar de man die er echt over gaat is pas vandaag weer begonnen na zijn vakantie en onbereikbaar.

Desondanks wordt het gerucht wel steeds harder. Bronnen rondom de winkel bevestigen dat er wat gaat gebeuren met gevolgen voor de vestigingen in Groningen en Arnhem. “Hou het nieuws morgen maar in de gaten. Verder zeg ik niets.”

Lijkt er dus op dat Topshelf Groningen verlaat, is geen verrassing, maar wel een mooie kans voor het casino om snel een nieuwe spot te hebben. En wat te denken van het Canadese warenhuis Hudson’s Bay? Ook dat bedrijf is naarstig op zoek naar een geschikte locatie voor een vestiging in Groningen.

Einde verhaal voor Topshelf?

Overigens publiceerde Dagblad van het Noorden een maand geleden dat Topshelf, ondanks fikse groei, huurverlaging had aangevraagd bij de eigenaar van het pand IEF Capital. Bij IEF Capital was niemand op dit moment bereikbaar voor commentaar.

Onze conclusie: met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is het toedeledokie Topshelf Groningen.

Zojuist komt er nog een mailtje binnen dat duidt op sluiting van de winkel: “Medewerkers Topshelf hebben vandaag te horen gekregen dat het filiaal dichtgaat. Binnenkort Groningen/Arnhem dicht. Morgen persconferentie.”

Update:

Tegenover RTV Noord heeft Topshelf bevestigt dat de winkel in Groningen gaat sluiten. Eind oktober of begin november gaan de deuren definitief dicht. Helaas verliezen 35 mensen hun baan door de sluiting.

Ga het gesprek aan ( comments)