Trap niet in Huurwensen.nl: het is de bekende oplichter van 123kamers.nl

Huurwensen

Lieve woningzoekers: trap niet in de zwendel van Huurwensen.nl. Het bedrijf is sinds kort actief in vele steden, waaronder in Groningen. Op Facebook reageren honderden mensen op hun aanbod, maar dat is kansloos. Want het aanbod is nep en je wordt keihard opgelicht.

Perceval Maximilliaan Hasselman is volgens de K.v.K. de eigenaar van Huurwensen. Die naam kennen wij van 123Kamer. Vorig jaar ontdekken wij dat 123Kamer vals aanbod op de website heeft waar de potentiƫle huurder voor moet betalen. Dat mag niet. Als we 123Kamer daarover contacten, ontspant zich een bijzonder verhaal.

Moederskindje is notoire oplichter

De eigenaar noemt zich in het gesprek Peter Wegenwijs, maar die naam is net als het woningaanbod op zijn site compleet verzonnen. Het gaat om Maximilliaan Hasselman. Als we hem daarmee confronteren wordt de oplichter ineens een klein en zielig mannetje. Hij is zelf slachtoffer van oplichters, daarom.

En hij woont nog bij zijn moeder ondanks dat hij al 28 is. Dat komt omdat hij geen huisje kan vinden. Erg bijzonder voor iemand die zegt dat hij erg goed is in het vinden van woonruimte. Enfin, om een lang verhaal nog langer te maken: de sjacheraar erkent schuld en belooft iedereen terug te betalen.

Steek geld maar in je reet

“Iedereen die naar aanleiding van jullie artikel zijn geld terug wil, krijgt dat terug. Niet alleen de resterende pegels, ook die zijn besteed aan nepprofielen”, zweert Maximilliaan huilend aan de telefoon.. En sterker: hij gaat actief klanten benaderen die ten onrechte geld aan hebben betaald. Prachtige belofte.

Maar het is een hoop stierenpoep. De oplichter betaalt namelijk niemand terug. Het enige wat hij doet: BV laten ploffen en van de aardbodem verdwijnen. Tot nu. Want de charlatan is terug. Sinds begin dit jaar staat Huurwensen ingeschreven bij de K.v.K. en Maximilliaan hanteert weer dezelfde bedrijfsvoering.

Trap niet in Huurwensen

Het aanbod op de site is weer nep. Hij biedt dikke appartementen aan in Groningen voor bar weinig geld. Als je daarop wilt reageren moet je eerst 24,95 aftikken. Niet doen, is ons advies. Want het aanbod is weer fake. Zo biedt Huurwensen in Amsterdam hetzelfde appartement aan als in Groningen.

Helaas krijgen we Maximilliaan niet te pakken. Bij de Kamer van Koophandel staat 06-27178081 vermeld als het nummer van de oplichter. Helaas neemt hij niet op. Geen hoor en wederhoor dus. Maar wel een waarschuwing: Huurwensen.nl is oplichterij. Trap er niet in. Voor die 25 euro kun je beter bier kopen.

Huurwensen

Ga het gesprek aan ( comments)