Treinkaartje naar 020 is duurder dan via Londen vliegen naar Amsterdam

Eelde New York

Groninger Airport Eelde doet weer een vette actie: wie tussen 3 en 17 mei een vlucht boekt van Groningen naar Londen betaalt maar vijftien euro. Een retourtje kost 30 euro. In dezelfde periode kun je al vanaf 6,95 euro vliegen van Londen naar Amsterdam.

Wil je met de trein van Groningen naar Amsterdam, dan betaal je 26 euro voor een retourtje. Dat betekent dus dat je goedkoper van Groningen via Londen naar Amsterdam kunt vliegen, dan dat je met de trein van Groningen naar Amsterdam gaat. Dat klinkt mooi, maar is natuurlijk funest voor het milieu.

Milieu versus gemak

Niet dat die overweging bij heel veel mensen speelt. Eem vliegen naar een vette stad lijkt populairder dan ooit. Komt natuurlijk door stuntprijzen zoals die van Eelde nu. En eerlijk: Londen is ook vetter dan Amsterdam en vanaf Eelde ben je er ook nog eens net zo snel in de Engelse hoofdstad als in de Nederlandse.

En niemand gaat in plaats van treinen naar Mokum het vliegtuig pakken via Londen. Hoewel, er zijn studenten die in Londen naar school gaan maar bijvoorbeeld in Duitsland of Polen wonen. Londen is zo duur om te wonen, dat op en neer vliegen met deze prijzen voordeliger is. What a time to be alive. 

☀️🍦🕶️ ZOMERVOORDEEL: LONDEN 15 EURO! 🕶️🍦☀️

Wij hebben de zomer weer in onze bol! In de periode van 3 t/m 17 mei heb je…

Geplaatst door Groningen Airport Eelde op woensdag 2 mei 2018

Psst, hier meer afleiding: