Treinsurfers moeten 250 euro lappen

De twee mafklappertjes die afgelopen oktober in een dronken bui besloten bovenop de trein naar Groningen te reizen, moeten 250 euro lappen. En daar mogen ze heeeeuul blij mee zijn.

Eem voor de ophelderings: in oktober vorig jaar bezoeken een 21-jarige Groninger en een 23-jarige Fries Oktoberfest in Leeuwarden. Beetje tanken in lederhosen en zo.

Eenmaal weer op station Liejouwurt, en met de nodige promillages nog in de grijze massa, ontstaat er een ‘geniaal’ idee: de rit Friesland – 050 afleggen, maar dan in de frisse buitenlucht. Bovenop de boemel ja. De sjappies.

Is ook niet gelukt. Althans, cruisen op de trein wel, maar station Groningen halen ze niet. Na een tip vist de politie de twee onderkoelde koekwausen namelijk op in Buitenpost. Einde avontuur.

Boete

Maar niet einde verhaal. Want naast een dekentje, krijgen de twee niet geheel verrassend ook een proces verbaal aan hun broek.

Uitkomst van dat proces: beide treinsurfers moeten 250 knaken aftikken. En volgens de aanklager komen ze daar heel goed mee weg, aangezien alleen het tot stilstand brengen van de trein al 3.100 euro kostte.

Als Arriva dat in rekening had gebracht, was dat enkeltje Leeuwarden – Buitenpost nog nog duurder geworden. En flink ook.

Deaud

Al met al mogen de Stef Stuntpiloten dus in hun handjes wrijven met die luttele 250 euro boete. Plus blij zijn dat ze destijds veilig van de trein zijn geplukt.

“Ik heb er geen woorden voor hoe stom dit is”, aldus de openbare aanklager. “Ze hadden wel dood kunnen zijn.”

Psst, hier meer afleiding: