Ultieme chocoladebar met 100 smaken chocolademelk komt definitief naar Groningen

Quetzal Chocoladebar 1

De brownie tower van Quetzal

Het is aan: Quetzal komt naar Groningen. De ultieme chocoladebar heeft een Groningse franchise-ondernemer gevonden en er is ook al een pand (Oude Boteringestraat 14, naast de bibliotheek) gecharterd. De bedoeling is dat er vanaf maart honderd smaken chocolademelk uit de tap stromen.

Quetzal klinkt misschien als een babyshampoomerk, maar het is een horecaconcept dat zijn weerga niet kent: een chocoladebar met honderd soorten chocolademelk, maar ook koffie, thee, high shoq met proseco en heel veel lekkernijen van chocola. In België, waar kan het ook anders met chocolade, is de opmars van Quetzal begonnen. In Leuven en Antwerpen scoort de bar uitstekend op Tripadvisor en is de chocohotspot ongelooflijk populair onder studenten. Dat is precies de reden waarom Robert Hoenderbos, hoofd van de franchise-organisatie in Nederland, zijn oog op Groningen heeft laten vallen.

Quetzal

Studenten houden van chocola

“De doelgroep, die gek is op chocolade, is tussen de 16 en 35. Bij onze vestigingen, zeker in Leuven, komen vooral studenten. En laten daar nu heel veel van in Groningen zitten,” legt Robert in augustus de flirt met Stad uit. Het sjansen met Groningen is inmiddels omgezet tot een concrete liefdesverhouding. Judith Muijsson gaat de Groningse bar runnen en staat te popelen. “Het is echt een wereldconcept,” vertelt ze aan de telefoon. Judith komt uit de chocoladebranche en zag dat Quetzal een franchiser zocht voor Groningen.

“Toen ik de beschrijving las, dacht ik: ‘Er zijn nog wel een paar verbeteringen mogelijk.'” Met die verbeterpunten in het achterhoofd neemt ze contact op met het hoofdkantoor van Quetzal en al snel wordt duidelijk dat het bedrijf meegaat in haar gedachten. Judith: “Het resultaat is dat wij een Quetzal concept store openen in Groningen. Net iets anders dan de normale vestigingen van de chocoladebar.” Wat wel blijft zijn de meer dan honderd smaken chocolademelk, die worden ook in Groningen getapt.

Quetzal

Gedeelte van de menukaart

En alles draait om chocolade, net zoals bij de ‘normale’ vestigingen van de Belgische chocoladebar. “Je kunt hier straks lunchen, high tea doen, de brownie tower bestellen of een croissantje met brie en chocolade happen.” Kortom: je kunt er van alles eten of drinken, zolang het maar chocolade is. De bar in Groningen wordt de elfde vestiging van het Belgische horecaconcept. In Nederland zitten ze al in Nijmegen, Purmerend, Delft, Almere, Arnhem en Amersfoort. In Duitsland heeft het bedrijf winkels in Leipzig en Chemnitz en in België zit Quetzal in Antwerpen en Leuven.

Meer informatie op de website van Quetzal, of op de Facebookpagina van Quetzal Groningen.

Ga het gesprek aan ( comments)