Undercover RamBam-spion hield ontgroening Vindicat niet vol

vindicat

Onderzoeksprogramma RamBam probeerde te infiltreren bij Vindicat. Beetje undercover à la Stegeman beelden schieten van de ontgroening. Goed idee wel, maar de operatie pakte iets anders uit dan gehoopt.

De undercover-actie was onderdeel van een breder onderzoek dat RamBam deed naar ontgroeningen in Nederland. De beelden daarvan zijn donderdag te zien om 21:00 bij NPO 3.

Het onderzoek is tot nu toe al zeer nuttig gebleken, want er is inmiddels actie ondernomen door de universiteiten van Rotterdam en Utrecht. Gevalletje geldkraan dicht. Studentencorpora in die steden gingen namelijk te ver. Goud bezig, RamBam.

In Groningen was de geldkraan natuurlijk al aardig dichtgedraaid. Nou ja, subsidie opgeschort dan. Dat kwam door iets met een toko waar je rauwe vis kan happen.

Vindicat

Dus, Rotjeknor en Utrecht waren busted. Maar hoe zit het hier in Groningen bij de Vindicaters? Dat gaan we morgen zien. Maar of dat heel spannend wordt, valt te betwijfelen. De mol die RamBam had gestrikt, droeg dan wel een bril met verborgen camera, maar haakte al na een paar uur af omdat ‘ie het geschreeuw niet trok.

Benieuwd naar de beelden? Check dan morgen om 21:00 RamBam op NPO 3.

Bron: Dagblad van het Noorden

Ga het gesprek aan ( comments)