Uren in de rij bij Testen voor Toegang: “Had beter op en neer naar Jellejelleland kunnen gaan”

De Efteling is er niets bij (foto: Linda)

Eem een testje en dan lekker op stap. Zou je denken. Want je moet zo ongeveer een vrije dag opnemen om een groene vink te bemachtigen. De situatie loopt gierend de bocht uit bij de testlocatie aan de Bornholmstraat.

Wat er aan te doen is? Verrekte weinig. Lag vorige week het computersysteem er nog uit. Deze week lijkt ‘Testen voor Toegang’ de toestroom domweg niet aan te kunnen. Slachtoffers laten ons weten dat de wachttijd momenteel oploopt tot één á twee uur.

Jellejelleland

Iemand anders heeft spijt dat ze geen afspraak heeft gemaakt in Leeuwarden: “Ik kan nog beter op en neer naar Jellejelleland (red.) met de trein en daar laten testen. Daar was de wachttijd een kwartier!” Maar goed. Daar willen maar weinig mensen op stap natuurlijk.

Felyx

En dan is het de hemel zij dank droog. Op de testlocatie in Eelderwolde (P+R Hoogkerk) schijnt het overigens een stukje rustiger te zijn. Dus het loont daar je afspraak in te plannen. Bovendien is die goed bereikbaar met de bus. Die aan de Bornholmstraat niet. Geen wonder dus dat ook alle deelscooters van Felyx daar te vinden zijn.

Psst, hier meer afleiding: