De Uurwerker opent hippe wijn- en cocktailbar op tweede locatie: Cinq

cinq

Fantastisch nieuws voor wijngieters en cocktailtankers: De Uurwerker prestenteert Cinq, een hagelnieuwe wijn- en cocktailbar. Met eenzelfde ambiance als de originele locatie, maar dan aan de achterkant van het Uurwerkersplein. Nu al – hik* – zin in!

Een soort van uitbreiding dus. Want ondanks dat de tweede vestiging niet aan de bestaande vastzit, of ook maar dezelfde naam draagt, is het om de hoek. Bovendien krijgt Cinq – naar huisnummer vijf – een vibe zoals je van De Uurwerker gewend bent. Mix van retro en industrieel, met een chique huiskamer tintje. Goh, Sikkom meets vtwonen in die laatste zin. Sorry voor dat.

Cinq

Hoe dan ook: de nieuwe bar heeft het prima voor elkander. Aan de Kleine Kromme Elleboog zat hier voorheen nog jazzcafé Alto, maar dat pand is compleet met de Groninger klei gelijk gemaakt. Nieuwe fundering, verse muurtjes, puik dak erop, eem flink beunen en BAM: cocktail- en wijnslurpplek incoming. En extra fijn: ze gaan begin januari al open.

Borrelen Uurwerker-stijl kan dan niet alleen meer in De Uurwerker, maar ook in Cinq. Want nogmaals, de nieuwe toko krijgt ongeveer een gelijksoortig ambiance, maar is specifiek gericht op borrelwaar. Orgastische wijnen, probleemverdampende cocktails. Eigenlijk precies wat een druk mens nodig heeft in deze rappe maatschappij.

Goed jaar

Tel hierbij op: de komst van nieuwe Peaky Blinders-style cocktailbar The Stockroom aan de Oosterstraat, en 2019 lijkt nu al booming te worden qua nieuwe horeca-hotspots. He-le-maal niet erg, vinden wij.

Met welke vast borrelmaatje ga jij de complete kaart van Cinq straks soldaat maken? Tag hem of haar in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: