Vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers meer bij bijeenkomsten

Beterrr, vanaf 1 juli helemaal geen beperkingen meer op het aantal aanwezigen tijdens bijeenkomsten. Althans, mits er een gezondheidscheck wordt gehouden en de welbekende 1,5 meter wordt gehandhaafd.

Dat zeggen Haagse bronnen tegen de NOS. Op dit moment geldt er nog een maximum van 30 man in restaurants, cafés, bioscopen en ga zo maar door, en volgende week zou de max. naar honderd gaan.

Volgens ingewijden durft het kabinet het echter aan een stappie verder te gaan en rapper te versoepelen.

Onbeperkt aantal

Dat betekent geen beperkingen meer wat betreft het aantal aanwezigen, zolang er maar anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden. Een andere voorwaarde is dat er van tevoren naar de gezondheid van de bezoekers wordt gevraagd, de zogenaamde triage.

Bijeenkomsten die binnen zijn en waarbij de triage niet plaatsvindt, mogen ook. In dat geval is er wel maximum van 100 personen. Samenkomsten in de buitenlucht zonder zo’n vragenlijst en gezondheidscheck, mogen vanaf juli nog wat groter, namelijk tot 250 luitjes.

Wat denk jij: goed plan om de versoepelingen wat rapper door te voeren dan gepland? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: