Vanavond honderden blote konten op de Grote Markt?

Blote konten

Niet schrikken als je vanavond rond 22:30 uur allemaal blote konten op de Grote Markt ziet. Het is een ludiek protest tegen de schending van privacy.

Een groep studenten hekelt het, in hun ogen, hoge aantal surveillance-camera’s in de binnenstad. “Het is misschien goed voor je veiligheid, maar je kunt als normale burger je kont niet meer keren zonder gefilmd te worden.”

Blote konten tegen privacyschending

“Privacyschending is in deze tijd een probleem waar iedereen mee te maken krijgt. Wat jij in je vrije tijd wilt doen, gaat de overheid natuurlijk geen hol aan,” schrijven de actievoerders op hun Facebookevent.

Daarom organiseren de studenten de actie: ‘Hier valt geen reet te zien’,  vanavond om 22:30 op de Grote Markt. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn om hun achterste te tonen aan één van de beveiligingscamera’s op de Grote Markt.

“We kunnen de boodschap niet beter overbrengen dan door massaal onze reet te laten zien,” zijn de studenten overtuigd. Ze hopen dan ook op een grote opkomst. Op Facebook hebben in ieder geval 187 mensen aangegeven te komen.

Meer info op Facebook

Psst, hier meer afleiding: