Vandaag op één na zwaarste beving in Groningen ooit

Kamp NAM Groningen

Iets gevoeld rond 15:00? Dat kan kloppen. Laptops schudden van bureau’s, koffie ging om en de schilderijtjes hangen nu scheef. De beving was in de provincie maar ook in delen van de Stad waar te nemen.

Jep, #Beving is aardig trending op Twitter. Van het Zernike-complex en Paddepoel tot de binnenstad, veel mensen hebben het gemerkt. En nou is een bevinkje niks nieuws meer tegenwoordig, dit was ’n flinke. 3.4 volgens het KNMI, met als epicentrum Zeerijp. Dat betekent de op één na zwaarste beving in de provincie Groningen ooit. De zwaarste was in 2012 bij Huizinge met 3,6 op de schaal.

Fuck you NAM

Bedankt hè NAM! Voor 250 miljard euro hebben ze aan gas gehaald uit de Groninger grond. Weet je hoeveel broodjes bapao van kunt kopen bij de Aldi? Zoveel dat de rekenmachine het begeeft. Maar ondertussen doen ze moeilijk bij elke schademelding, vechten ze alles aan bij de rechter en doen ze er geen donder aan om Stad en Ommeland te behoeden voor aardbevingen, schade en meer. Want er komt meer. Kijk maar naar deze grafiek:


Ga het gesprek aan ( comments)