Verbod op samenscholing wordt toch niet strenger, zegt veiligheidsregio

groepjes noorderplantsoen

Update: de Veiligheidsraad spreekt de berichtgeving van RTL en AD tegen. Volgens het persbericht is het nog wel mogelijk om met een groep naar buiten te gaan, mits de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.

Iedereen die met meer dan twee personen in de openbare ruimte is, krijgt een proces verbaal. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, waarin de de 25 veiligheidsregio’s verenigd zijn, tegen RTL Nieuws.

Het proces verbaal wordt ook uitgeschreven als de groep zich aan de 1,5 meter afstand houdt, meldt RTL. Voor gezinnen of kinderen onder de twaalf jaar met een begeleider wordt een uitzondering gemaakt. De aanscherping komt omdat er onduidelijkheid is over de regels die minister Grapperhaus maandag verkondigde. Zo was er onduidelijkheid over of sporten of wandelen met een groepje mocht als er onderling voldoende afstand was.

Gaat direct in

Naar aanleiding van de maandag afgekondigde maatregelen hebben de voorzitters van de veiligheidsregio’s bij elkaar gezeten. Daar zat burgemeester Koen Schuiling namens de veiligheidsregio Groningen bij. Uitkomst van de meeting is, volgens RTL, dat vanaf nu niemand meer met meer dan twee personen mag samenkomen in het publieke domein. Het is nog niet bekend hoe straf er wordt gehandhaafd.