Verdachten aanslag met brandbommen op Willem staan bekend als fanatieke corona-ontkenners

verdachten

De verdachten van de moordpoging op Sikkom-journalist Willem Groeneveld en zijn partner komen uit de hoek van de anti-corona-beweging. Vorige week donderdag werd een aanslag met brandbommen in de woning van Willem en zijn partner gepleegd.

De twee verdachten (32 en 31 jaar) staan beiden te boek als fanatieke ontkenners van Covid-19. Ze worden regelmatig gezien bij demonstraties tegen maatregelen rond corona in de stad Groningen, blijkt uit onderzoek van Dagblad van het Noorden. Meerdere bronnen bevestigen dit.

Buren over verdachte

Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van de verdachten willen niet inhoudelijk ingaan op mogelijke motieven. Bronnen melden echter aan Dagblad van het Noorden dat het motief in de hoek van anti-vaccinatie-demonstranten en virus-ontkenners moet worden gezocht. Ook uit de bijdragen van beide verdachten op sociale media blijkt dat het om keiharde anti-vaxxers, corona-ontkenners en complotdenkers gaat.

De 32-jarige verdachte viel, volgens buurtgenoten, regelmatig mensen lastig en schreeuwde vanaf zijn balkon dat ‘corona niet bestond’ en ‘mensen die zich hebben laten vaccineren dood zouden gaan’. Vorig jaar augustus publiceerde hij op Youtube een eigengemaakte muziekvideo (310 weergaven) met tal van complottheorieën.

De andere verdachte blijkt ook een zeer fanatiek aanhanger van de anti-coronabeweging te zijn.

Door Bas van Sluis – lees meer op Dvhn.nl

Psst, hier meer afleiding: