Verdien 500 euro met het halen van je boosterprik. Dat kan nu bij het UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) start een boosterprik studie met het Amerikaans corona vaccin, AKS-452x van Akston Biosciences. Ben jij gevaccineerd, maar heb je nog geen boosterprik gehaald? Dan zijn ze op zoek naar jou. De studie gaat deze maand nog van start en levert je maar liefst 500 euro op. 

Dit is een gesponsord artikel. Hier krijgen we dus centjes voor zodat wij Sikkom in de lucht kunnen houden.

Het Akston vaccin is een fusie-eiwit vaccin, dat geen gebruik maakt van het COVID-19 virus. Het is dus geen mRNA vaccin, zoals Pfizer en Moderna. Ook maakt het geen gebruik van een ander virus, zoals bij Janssen en AstraZeneca. 

Eerder onderzoek door het UMCG naar het AKS-452 vaccin liet positieve resultaten zien: Het vaccin is veilig en kan een zeer goede bescherming bieden tegen (varianten van) het coronavirus. 

Een nieuwe lockdown voorkomen 

Het type vaccin zou in de toekomst ook gebruikt kunnen worden om vaccins tegen andere virussen te ontwikkelen. Je draagt dus bij aan onderzoek naar een nieuwe manieren van vaccineren. Sneller een effectief vaccin verkleint ook meteen de kans om ooit weer in een nieuwe lockdown terecht te komen.  

Precies je weerstand tegen corona volgen 

Na het krijgen van de boosterprik meten de artsen bij elke afspraak de hoogte van jouw antistoffen tegen het coronavirus. Zo weet je precies wat je afweer tegen het virus is. 

De wereld vaccineren 

Het Akston vaccin AKS-452 kan wel 6 maanden op kamertemperatuur (max. 25° C) worden bewaard. Het is dus makkelijk te transporteren naar andere werelddelen waar bewaartemperaturen van -80° C onmogelijk zijn en de vaccinatiegraad laag is. Denk bijvoorbeeld aan Afrika en Latijns-Amerika.  

Door wereldwijd zoveel mogelijk mensen te vaccineren, voorkomen we het ontstaan en verspreiden van nieuwe varianten van het virus. Jouw vaccinatie helpt dus om andere mensen gevaccineerd te krijgen. 

Meedoen 

In totaal is er plek voor 600 gezonde vrijwilligers in de leeftijd 18 tot 85. Je hebt minimaal 3 maanden geleden je laatste prik gehad. Om mee te doen heb je nog geen boosterprik ontvangen.  

Wil je meedoen aan het onderzoek? Vul dan dit online formulier in. Als jij meedoet aan het onderzoek ontvang je aan het einde €500 vergoeding.  

Psst, hier meer afleiding: