Verrassend nachthuwelijk: De Spieghel en Subsonic gaan samen verder

 

Spieghel Subsonic

Nieuw leven voor muziekcafé De Spieghel in de Groninger Peperstraat en danceclub Subsonic. Beide sloten vorig jaar de deuren, maar gaan onder één dak verder in het Spieghelpand.

Subsonic zat tot vorig jaar aan de Grote Markt, maar sloot om verschillende redenen de deuren. Niet veel later ging ook De Spieghel dicht vanwege een faillissement. De stad verloor daarmee twee belangrijke plekken voor liefhebbers van live-muziek en dancebeats.

Tot 01.00 jazz, daarna dj’s

Maar er is hoop: De Spieghel en Subsonic gaan samen verder in het Spieghel-pand in de Peperstraat. Beide namen komen op de gevel. Tot 01.00 is er jazz en andere live-muziek te horen. Daarna vertrekken de muzikanten, veranderen licht en sfeer in het gebouw en legt een dj zijn platen op de draaitafel. Tot zo’n 06.00 uur kunnen liefhebbers er danspasjes maken.

Hubert Nauta van De Spieghel: “Het is nog niet 100 procent rond, maar het ziet er goed uit. Dit is goed nieuws voor de stad.” Merlijn Poolman van Subsonic ziet de samenwerking ook voor zich. “Mensen kunnen eerst rustig een biertje drinken bij jazzmuziek. Daarna veranderen we in 2 minuten de hele sfeer door middel van licht. Het moet een vloeiende overgang worden.”

Lees meer op Dagblad van het Noorden

Psst, hier meer afleiding: