Verse lading uitgaanstips van de nachtraad (er zitten een paar puike tussen!)

nachtraad uitgaanstips
De nachtraad

Wat is er allemaal te doen de komende periode in Stad en welke fuifjes zijn de moeite waard? Zoveel keuze dat je er bijna onder zou bezwijken. Daarom dropt elk lid van de nachtraad, het adviesorgaan van nachtburgemeester Merlijn Poolman, maandelijks een tip.

NNO & Goran Bregovic: De Oosterpoort vrijdag 29 november

Yorick Karsseboom: “Een prachtige mix van balkan en klassiek!”

Latin Dance Night: De Oosterpoort zaterdag 16 november

Raquel Kouprie: “Hou jij van latin en salsa? Dan raad ik je aan om 16 november naar de Latin Dance Night te gaan. Van 20:00 tot 3:00 kom je in vier verschillende area’s alle varianten van latin muziek tegen, dansoptredens en -workshops en mijn favo band, Kassav’ komt optreden!”

Opening van Forum Groningen: vrijdag 29 november

Merlijn Poolman: “Wat iedereen ook van het Forum vindt, het staat er nu, gaat open en ik denk dat het een heel vette plek wordt. Feit is ook dat er voor de komende maanden al meerdere feesten gepland staan. En het eerste echte openingsfeest op vrijdagnacht met onze lokaal welbekende Duke Hugh & Nathan Homan plus een dikke headliner belooft een knaller te worden, met naar verluid bizar dikke visuals en performances van Life is A Rave!”

Daan Roosegaarde: Presence: Groninger Museum iedere dag open

Matthijs Wolters: “Presence is het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Het is een nieuw, baanbrekend, interactief kunstwerk dat Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde. Dit is de eerste keer dat hij als ‘buitenkunstenaar’ de binnenruimte verkent, met een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert. Alle ruimtes zijn open voor publiek en je mag alles aanraken.”

Jonge Harten Theaterfestival, meerdere locaties in de binnenstad: 15 tot 23 november

Merel Cuperus: “Voor als je opzoek bent naar nieuw, leuk en relevant theater!”

Smoke Radio: Soundtracks from Tony Hawk & GTA: Bar Smoke zaterdag 30 november

Loesje Drenth: “Omdat ik tijdens de koude en donkere maanden de neiging heb om in een huismus te veranderen (want gamen op de bank is niet fietsen door de regen), is mijn november tip Soundtracks from Tony Hawk GTA. Met muziek uit die klassieke games nostalgisch verlangen naar de tijd dat het leven nog simpeler was. Tot je beseft dat je nog een biertje wilt en lekker zelf bepaalt hoe laat je naar bed moet. Cheers!”

Guilty Pleasure Festival: Martiniplaza  vrijdag 29 november

Roos Klont: “Voor deze maand ben ik o.a. te vinden op 25 years Charly Lownoise & Mental Theo in Martini Plaza op 29 november. Super siked voor dit inmiddels uitverkochte event, want dit wordt een ouderwetse avond vol dikke klappers! Zie ik je daar?”

Terug naar Toen: Huize Maas vrijdag 22 november

Mulu Glas: “Keihard in Huize Maas, nostalgische 90’s klappers, ik ga terug naar toen!”

Clash x Jonge Harten: Grand Theatre zaterdag 23 november

Anastasija Zihareva: “Ik hou van Jonge Harten en ik hou van Clash. Deze twee samen maken het de beste evenement waar ‘art meets rave‘.”

Lovers of House 1 year anniversary: Graanfabriek zaterdag 23 november

Asheley Helena Kollopo: “Ben je een liefhebber of diehard fan van TechHouse, Techno, House en Deep house muziek? Dan wil je dit niet missen: op zaterdag 23 november is het een full house-feest in de GraanFabriek. Wees voorbereid op gekte want het is bovendien de eerste Anniversary van ‘Lovers of House’ en het dak zal waarschijnlijk dus flink in brand staan!”

Ongehoord: Simplon: vrijdag 6 December

Marijke Baks: “Mijn favoriete november feesten zijn al geweest dus ik doe er even een begin december. Na 2.5 jaar Ongehoord is het weer eens tijd voor een avond vol residents, met als speciale gast de enige echte Gert Blok aka A$AP Blokkie. Ook wordt er een nieuwe video setup geïntroduceerd = gekke visuals gegarandeerd!”

FridayNite Closure: NAH & Victor de Roo: Machinefabriek vrijdag 29 november

Peter Lam: “De crew van Fridaynite heeft een van de meest diverse en leuke programma’s van het jaar gehad! Victor de Roo is een mooie manier om een goeie streak te eindigen met de laatste show van dit seizoen.”

Helaas geen passend filmpje bij. Joe.

Psst, hier meer afleiding: