Versoepelingen horeca en andere sectoren gaan officieel door

Rutte en z’n kornuiten hebben zojuist bevestigd dat de horeca weer los kan per 1 juni om 12:00. Dat stond al op de planning, maar tijdens de persconferentie is er officieel een klap op gegeven. Tot grote vreugde van ons allemaal.

Heul verrassend is het dus niet, maar daarom niet minder nice. Alleen in het geval dat het helemaal kut met peren zou zijn, qua sterfgevallen en besmettings en zo, dan was er kans dat de boel zou worden uitgesteld.

Gelukkig is daar geenszins sprake van en kunnen we binnenkort weer bieren op het terras. Daarnaast mogen ook bioscopen, restaurants, kroegen, musea en allerlei andere zaken weer open. Echter wel onder strikte voorwaarden.

Veel regels

Niet meer dan 30 man per toko – gelukkig exclusief personeel, max. met z’n vieren aan een tafeltje, reserveren verplicht, anderhalve meter uit elkaar en ga zo maar door. Kortom, ze mogen los, maar zeker niet zoals vroegâh.

Let wel: dat maakt het voor veel ondernemers alsnog verdomde lastig, zo niet schier onmogelijk, om hun tent rendabel te maken. Kortom, proost voor nu, en geef vooral je pegels uit op de Groninger terrasjes straks. Maar laten we hopen op rap meer versoepelingen.