Vertrouwen in mensheid beetje hersteld: koe-oversteek-waarschuwingsborden teruggebracht met kistje HJ

Misschien komt het toch nog goed met Palestina. Het klimaat redden we wellicht ook. En hopelijk doneert Sywert van Lienden eerdaags al zijn mondkapknaken aan het UMCG. Het zou zomaar kunnen, want de mens is niet per se tot in de kern een slecht wezen, ook al wordt dat soms wel gedacht.

Bijvoorbeeld na het lezen van het bericht dat de koe-oversteek-waarschuwingsborden waren ontvreemd bij de boerderij van de familie Van der Vis. Wie doet nou zoiets, terwijl zoveel mensen er plezier van hebben er ermee op de foto gaan. Terwijl de boerenfamilie tijd en geld in deze leuke, maar nuttige gimmick hebben gestoken. Wie doet dat nou en waar moet het naartoe met de wereld als ludieke verkeersborden al niet meer veilig zijn?

Dat doet de boer en burger goed

Nou, misschien ziet de wereld er een dag later, na een paar strenge woorden op het lokale sufferdje, er ineens weer heel anders uit. Hoopvol, de schade hersteld, het ontvreemde teruggegeven, de ruzie gesust en dat met een glimlach en pretoogjes. Het kan. Het gebeurde in ieder geval vanochtend wel bij de familie Van der Vis.

In alle vroegte zagen zij dat langs de kant van het landweggetje naast hun boerderij, onder hun brievenbus, de gejatte verkeersborden stonden. Inclusief een kistje Hertog Jan. Dat doet ons in ieder geval goed en bespaart weer een belletje naar jullie moeder. X

Psst, hier meer afleiding: