Verzin een goed onderschrift en win! Wij doen alvast een paar voorzetjes

Leve het onvolprezen OOGTV. Dankzij de lokale omroep worden we regelmatig getrakteerd op pareltjes. Zoals nu op dit prachtige screenshot uit de repo over de opening van het nieuwe speelplein in Winkelcentrum Paddepoel door locoburgemeester en wethouder Van der Schaaf.

De foto rolde gister bij ons de groepsapp in na een schrale content-oogst. “Het was zo’n nieuwsdag”, sombert Klaas-Jan bij het plaatje. Maar niet te lang treuren, want de foto van de loco en wethouder in het treintje, inclusief dikke ambtsketting, werkt op de lachspieren. Dermate hard zelfs dat het ene na het andere onderschrift de revue passeert. De foto is bijkans een onuitputtelijke bron voor leuke oneliners en zou, mits Van der Schaaf nationale bekendheid had, ook uitstekend zijn voor het programma ‘Dit was het Nieuws’.

Drop je onderschrift en win drop

Zelf kwamen we al een op een stuk of tien onderschriften, waarvan sommige onschuldig zijn, maar ook een aantal vrij hard. Maar wel goed, volgens derden die ernaar keken. En omdat durf, prikkelend en humor onze kernwaarden zijn, durven we het aan ook de harde grappen te delen, ook al zullen sommigen daardoor geschoffeerd raken. Mocht dat gebeuren, onthoud dan dat het overduidelijk een grap is.

Enfin, om een lang verhaal nog langer te maken: weet jij een nog beter onderschrift? Tik hem in de reacties op Insta, Facebook of Twitter. Degene die de beste oneliner dropt, krijgt een Sikkom-pakket met daarin onder andere een zak drop en andere prullaria die je wilt hebben.

De stembussen zijn geopend tot en met zondag 24 oktober.

Om alvast in de stemming te komen:

Wethouder test nieuwe lijn 15 naar tevredenheid

Wethouder niet blij met nieuwe chauffeur en auto van de zaak

Treinkaping bij de Punt herdacht in Paddepoel

QAnon had toch gelijk over de pedofiele elite

Wethouder weigert mondkap te dragen in het OV

Loco gaat loco in de loco

Psst, hier meer afleiding: