Groningen krijgt een openluchtbioscoop op 45 meter hoogte met uitzicht op de binnenstad

Forum

Het Groninger Forum begint vorm te krijgen. Het hoogste punt is een tijdje geleden al bereikt en het nieuwe gebouw domineert ineens de skyline van de binnenstad. Eind 2018 wordt het definitief opgeleverd. Sommigen vinden het afschuwelijk, anderen gedurfd en mooi. Smaken verschillen nou eenmaal, maar wat gaat er eigenlijk allemaal in het Forum komen en gebeuren?

Het Forum wordt in ieder geval voor iedereen toegankelijk en is straks zeven dagen per week geopend. De bedoeling is dat vele (inter)nationale exposities, films, documentaires, debatten , literaire evenementen, talkshows, presentaties en manifestaties er een plekje krijgen. Daarnaast komt het Stripmuseum in het Groninger Forum, net zoals de bibliotheek en ook het VVV-kantoor krijgt er een plekje. Het tijdelijke kantoor op de Grote Markt gaat dan weg. En er komen drie horecagelegenheden in het gebouw.

Best wel dikke shizzle

Op de begane grond komt een café. Bij de bioscoopzalen komt een filmcafé en op de bovenste verdieping verschijnt een skylounge met restaurant. Op het dak, met prachtig uitzicht op de Groninger binnenstad, komt een openluchtbioscoop en een dik dakterras. Dat is wel heel vet natuurlijk. Gewoon buiten een filmpje checken op 45 meter hoogte terwijl het centrum aan je voeten ligt. Awesome. Alleen het idee al. Wat ook fijn is, is dat er compleet nieuw plein bijkomt. Meer ruimte om te chillen in Stad, zeg maar.

Dat plein heet de Nieuwe Markt en ligt tussen het Forum en de Oostwand van de Grote Markt, waar onder andere Vindicat zit en nog een nieuw hotel met grand café (met dik dakterras) komt. Op dat nieuwe plein komen heel veel terrasjes en horeca, is de bedoeling. Zo hebben Vapiano en Time Out al een entree aan het nieuwe plein. En Merckt (ook met dik dakterras) krijgt ook een ingang vanaf de Nieuwe Markt. De gemeente verwacht dat nog meer horeca zich gaat vestigen aan het nieuwe plein, zodat er weer een bruisend stukje binnenstad bijkomt.

Ga het gesprek aan ( comments)