Heel veel vette feesten tijdens Koningsdag in Groningen

Kingsland 19 header

De koning komt dit jaar op zijn verjaardag naar Stad, reden voor nog meer feest dan normaal met Koningsdag. Er is zoveel te doen dat je door alle biertjes de fuifjes niet meer ziet. Daarom een handig overizchtje. 

Kingsland – Stadspark

Voor het derde jaar op rij is dit grote evenement in het stadspark de place to be als je Koningsdag wilt vieren. Met een hele dikke line up, waaronder Armin van Buuren en Lil Kleine, is er voor ieder wat wils.

Heb je nog geen kaartje? Check dan eem Ticketswap als het event echt uitverkocht is!

Van 14.00 tot 00.00 – prijs €31,70 – klik hier voor tickets en info

Koningsdag mainstage – Vismarkt

Vismarkt Joram Krol

Foto van Joram Krol

Op de Vismarkt is zoals ieder jaar het hoofdpodium te vinden. Met optredens van onder meer Orange Skyline, Sam Fender en helden Kensington gaat het hier de hele dag los. Tussen deze artiesten door kun je dansen op de muziek van DJ Julian.

Van 13.00 tot 23.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

King’s Live Square – Poeleplein

Koningsnacht overleefd en nog energie over voor een middagje pilsen op Top 40 hits? Dan is het Poeleplein de locatie om je Koningsdag te vieren. Het gaat hier tot middernacht door, dus reden voor een feestje!

Van 14.00 tot 00.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Grachtenfestijn – Diepenring

Grachtenfestijn

Foto door Baudewijn Fotografie

Als je zin hebt in een vrolijke parade van oranje versierde boten dan moet je naar de Turfsingel. Op deze locatie start de parade waar je bootjes kunt kijken en zelf mee kan varen! Hoe vet?

Van 15.00 tot 17.00 – toegang en inschrijving is gratis – klik hier voor meer info

Food en muziekfestival – Achter de Ellebogen

Muziek, drank en eten zijn drie dingen waar we allemaal blij van worden. Bij de grote en kleine elleboog is dit toffe festivalletje te vinden. Denk aan lekker eten van foodtrucks, goeie biertjes en heerlijke deuntjes van super DJ’s.

Van 14.00 tot 00.30 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Soul Sonic Koningsdag – DOT

Yes! Dot heeft naast een tof Koningsnacht feest ook weer een heerlijk feestje op de verjaardag van Willy zelf. Soul Sonic is een minifestival waar soul, funk, disco, en old school hip-hop classics centraal staan. Lekker dansen op muziek van o.a. James Brown, Stevie Wonder, Bruno Mars en Michael Jackson!

Van 12.00 tot 19.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Koningsdag – Uurwerkersplein

Ook weer een heerlijk feestje van De Uurwerker en De Pintelier. Proosten op de koning bij de bekende borrelspots. Aan de biertjes kan het niet liggen!

Vanaf de middag tot 21.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Kingsdag Block Party – Block & Barrels

Zoek je een hippe plek om Koningsdag te vieren? Met een dikke line-up van goeie DJ’s zit je bij Block & Barrels goed. Met veel bier en lekker vlees. Allemaal binnen. En als het mooi weer is? Dan gaat het dakterras open.

Van 14.00 tot zolang het gezellig is – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Kingsday – OOST

Als je nog lang niet klaar bent met feesten tijdens Koningsdag dan moet je nog even naar OOST. In de nacht van 27 op 28 april geniet je hier van heerlijke techno.

Van 23.59 tot 06.00 – toegang gratis als je je aanmeld voor dit Facebook event – klik hier voor meer info

A Paradigm of Excellence: King’s Day – Paradigm

Zweten, raven en genieten van techno. Dat doe je op het suikerunie terrein bij Paradigm. Hier ben je zoet tot de volgende ochtend. Koop snel je kaartje want dit event gaat heel hard!

Van 27 april 16.00 tot 28 april 08.00  – prijs €21,50 – klik hier voor info en tickets

ShocKING – Helsinki6

Lekker beuken? Dan is Shock de keuze. Het is hét hardstyle en hardcore feest van Groningen tijdens Koningsdag. Met heel veel dikke artiesten die de bassen doen knallen.

Van 14.00 tot 00.00 en afterparty van 00.00 tot 06.00 – toegang is gratis – klik hier voor info

Live Muziek – Zuiderdiep

Heel veel kroegen en cafés zijn open tijdens Koningsdag. Geniet van livemuziek en DJ’s onder het genot van alcoholische versnaperingen en heerlijk eten.

Van 15.00 tot 21.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Andere evenementen

Naast de route van de koning die van 11.00 tot 13.00 is, zijn er natuurlijk nog heel veel andere evenementen voor jong en oud. Bijvoorbeeld de vrijmarkt in het plantsoen of de wijkevenementen.

Weersvoorspelling

Heb je aanvullingen op deze lijst? Drop dan even wat in de comments, is leuk. En wat het weer betreft mogen we niet klagen

Als we nu even kijken naar de voorspelling, ziet het er redelijk uit. Helaas geen 20 graden of hoger, maar maxima tot 14 graden. Volgens de Piet Paulusma’tjes van de wereld blijft het droog!

Check ook even de feestjes die georganiseerd worden tijdens Koningsnacht mocht je nog niet weten waar je heen gaat!

Psst, hier meer afleiding: