Video | Agent krijgt bijna een panna in het Noorderplantsoen, maar showt skills en gaat dik viraal

Avondklokrellen, ‘koffie drinken’, geweld tegen de politie, repressie van de Sterke Arm, bepaalde etnische groepen die nooit iets goeds kunnen doen, het lijkt wel elke week raak tegenwoordig. Maar dat is de Randstad. In Groningen gaan we anders met elkaar om.

Dat bewijst ook dit filmpje dat afgelopen woensdag is geschoten in het Noorderplantsoen, net voordat de winter iedereen weer naar binnen jaagde. Een agent komt op zijn ronde een groepje voetballers tegen in het Noorderplantsoen nabij de vijver. De situatie kan vervolgens een paar kanten opgaan. De agent krijgt zonder aanleiding een portie hoon. De gastjes worden etnisch geprofileerd en moeten zich legitimeren, er gebeurt niks, of oom agent wordt uitgedaagd voor een klein potje voetbal.

“Door de benen, snel, snel!”

“Bent u links of rechts”, vraagt de voetballer, ogenschijnlijk uit een misplaatste vorm van clementie, terwijl hij uitdagend met zijn zool de bal controleert. “Links”, luidt het voorzichtige antwoord van de agent die geconcerteerd zijn benen tegen elkaar schuift om de panna te voorkomen. De verdedigende move maakt geen indruk. “Door de benen, snel, snel”, jut een omstander de voetballer op.

De woorden zijn niet tegen dovemansoren gericht. De voetballer probeert de agent uit de tent te lokken tracht met een soepele schijnbeweging toe te slaan. Het mislukt. De agent sluit bijtijds de benen en gaat er zelfs met de bal vandoor, om die vervolgens met lekker hakje terug te spelen naar de gasten.

Panna gaat viraal

Machtig mooi, vindt men op TikTok waar de video inmiddels meer dan een miljoen keer is bekeken en de lovende reacties binnenstromen. “Iedereen is gelijk hier”, merkt iemand op. En een ander stelt dat de agent zeker weten goed kan voetballen. “Als je dit kan met die schoenen!”

Psst, hier meer afleiding: