Video | Albertus-leden willen zwemmen in Hoendiep na fissa Suikerunieterrein maar beveiligers gappen hun kleding muwhaha

Albertus Magnus vierde tien dagen lang feest vanwege hun duizendmiljoenste lustrum. Op het Suikerunieterrein liep dat vanmorgen eem een beetje uit de hand. Een aantal leden wilde zwemmen in ’t Hoendiep. Maar daar was de huisbeveiliging het niet mee eens. En daarom gapten ze de kleding van de dappere dodo’s die toch een poging waagden.

Dat lijkt op de beelden een beetje uit de hand te lopen, want er volgt een hoop getrek en geworstel en geschreeuw en geduw. Maar volgens een woordvoerder van M&F beveiliging viel ’t allemaal wel een beetje mee. “Wij zijn daar voor de algemene veiligheid van die studenten en het is gewoon gevaarlijk om daar te gaan zwemmen na zo’n feestje waar ook wordt gedronken. Mensen probeerden het toch, en dan zijn wij er om te zeggen: foei, dat mag niet.”

Volgens de woordvoerder legden de beveiligers de kleding ‘een eindje verderop neer’. Maar daarvoor krijgen ze, getuige de beelden, niet echt de kans want de studenten duiken er als pitbulls bovenop. Zij zagen zichzelf al in hun natte boxertje door de stad sjouwen…

We zien dus een hoop geworstel, maar volgens M&F vertrok iedereen vrij snel hierna rustig naar huis. Met kleding.

Albertus Magnus was niet bereikbaar voor commentaar. Zullen nog wel liggen te pitten.

Later toegevoegd:

Reactie van Albertus: Op het filmpje dat bij jullie is binnengekomen staan inderdaad bezoekers van het Lustrum en leden van Albertus met ons beveiligingsbedrijf van het Lustrum, M&F Security. Er sprongen mensen het water in om te gaan zwemmen, waarop de beveiliging in actie kwam om onderkoeling te voorkomen. Het is besproken en niemand heeft hier iets aan over gehouden. We hebben een hele mooie week gehad en een fijne samenwerking met M&F.

Psst, hier meer afleiding: