Video | Bijzonder Sportief: een pittig potje onderwaterhockey op Zernike

Dapper een abonnement nemen op de sportschool, elke maand een paar tientjes aftikken en nooit gaan, het gebeurt zoveel mensen. De afhakers vormen zelfs het businessmodel van veel budgetsportscholen.

Dat komt omdat beetje aan apparaten hangen en rennen op een band met uitzicht op voorbijrazend verkeer behoorlijk saai is. Voetbal, volleybal of hockey is ook niet voor iedereen weggelegd. Zwemmen is goed voor een killerbody, maar een beetje baantjes trekken tussen de bejaarden in De Parrel is ook zo wat. Maar wat te denken van onderwaterhockey?

Onderwaterhockey bij Calamari

Dat is afzien voor alle spieren, teamsport, scoren, bruut verdedigen en spektakel onder water. Met een klein stokje in de hand, een puk en twee doeltjes op de bodem, een flinke teug zuurstof in de longen en gaan. En het is gewoon gaande in Groningen, op Zernike in het Willem-Alexander Sportcentrum bij de Groninger Biologen Duikvereniging Calamari.

Dat is volgens de website een gezellige en actieve duikvereniging voor alle studenten van de RUG en de Hanze. En ook voor Ellen. Want voor de serie Bijzonder Sportief doet ze een lesje onderwaterhockey mee. In Bijzonder Sportief beoefent Ellen opmerkelijke, gekke, absurde of hilarische sporten in Stad. Check hieronder de andere afleveringen.

Video’s gemaakt door Ellen Grondijs

Kopje onder bij kanopolo?

Mountainboarden van schansen en hellings

Zeemeerminzwemmen

Psst, hier meer afleiding: