Video | Chaos op spoor in Noorden. Overvolle treinen. Veel mensen blijven achter. Vervangend vervoer rijdt amper

De poep is aan op het spoor in en rond Groningen. Op het Hoofdstation in Stad en het station in Leeuwarden blijven tientallen mensen verbouwereerd achter omdat de spaarzame treinen die rijden te vol zitten en er niemand meer bij kan. De mensen in de trein staan als sardientjes in een blik. “De conducteur stond met zijn handen in het haar excuses aan te bieden.”

Vanwege spoorwerkzaamheden rijden tussen Groningen en Zwolle tot en met 23 mei geen treinen. De vertraging kan volgens de NS daardoor oplopen tot dertig minuten. De praktijk leert dat reizigers geluk moeten hebben om überhaupt weg te komen uit Grunn. Daar schreven we vanochtend en gister al over. Maar de situatie escaleert zo hard dat we weer in het toetsenbord klimmen en Arriva en NS hebben gebeld voor een reactie.

Artikel gaat verder onder de Tweet

Welcome to the jungle

Iets na vieren krijgen we een foto door van overvol perron in Groningen voor de trein naar Leeuwarden. Honderden mensen proberen in de paar wagons te komen. Dat lukt niet iedereen. De maker van de foto laat bijvoorbeeld verstek gaan. “Ik ben geen sardientje”, legt de gestrande reiziger uit. De situatie beoordeelt hij als “gênant, bizar en nog een keer bizar. De conducteur stond met zijn handen in het haar excuses aan te bieden.”

En zojuist spuwt Maris haar gal op Twitter: “Even serieus @NS_online én @Arriva_NL dit kan toch niet?! Te weinig bussen als treinvervangend vervoer geregeld voor een operatie van meerdere weken, waardoor het gros van de mensen moet omrijden via Leeuwarden in veel te kleine treinen. Vervolgens worden we zonder reden er uit gegooid in Hurdegaryp om de volgende overvolle trein in te gaan. Ik ben al anderhalf uur onderweg om van Groningen naar Leeuwarden te komen en moet nog naar Arnhem toe.”

Artikel gaat verder onder de Tweet

Fuck het Noorden

Het is niet voor het eerst vandaag dat hommeles is. Eerder al blijft een groep reizigers achter op het Hoofdstation terwijl de overvolle trein richting Leeuwarden vertrekt. De trein van 15:09 uur is zo vol dat van Arriva niemand meer mag instappen. In Leeuwarden aangekomen blijkt tot overmaat van ramp ook nog vaak dat de trein richting Zwolle al vertrokken is.

Andersom is dat overigens net zo. Mensen die in Leeuwarden aankomen om der Zug naar Stad te pakken, zien de trein nog net wegrijden. Komt omdat door alle drukte vertraging ontstaat waardoor de aansluitende trein niet meer aansluit. Dat gaat de NS niet veranderen. Op Twitter zegt de vervoerder daarover: “Dat zou een sneeuwbaleffect geven. Vandaar dat we dat over het algemeen niet doen.”

Artikel gaat verder onder de foto

“Zoek ander vervoer, in Godsnaam!”

Het is inmiddels zelf zo erg dat de borden op Station Leeuwarden nu aanraden om ander vervoer te pakken. Maar ander vervoer is er amper. Vervangende bussen komen sporadisch opdagen. De alternatieve treinroute wordt bemand met een paar kleine boemels die de massa niet aankunnen.

Volgens Arriva is het spoorinfarct de schuld van de NS. “De NS heeft het vervangend busvervoer niet goed geregeld”, zucht de woordvoerder van de regionale trein aan de telefoon. “Iedereen wijkt daarom uit naar ons traject dat daardoor overbelast is.” Ruimte om meer en langere treinen te laten rijden, is er volgens de woordvoerder niet: “We hebben een gebrek aan personeel. Ik kan helaas geen mensen toveren om meer inzet te leveren. Het is een nachtmerriescenario.”

Artikel gaat verder onder de video

Reactie NS en Arriva

De woordvoerder van de NS heeft een ietwat andere lezing. “We bieden ander vervoer aan met bussen, maar veel mensen kiezen automatisch voor de trein. Daarover zijn we in gesprek met Arriva en de busvervoerder. Dit willen we in zo goed mogelijke banen leiden. Gelukkig vertrekt op dit moment elk half uur een bus vanuit Groningen, maar dat is niet op volle oorlogssterkte. En eerder hadden we sowieso problemen om bussen te regelen. De vervoerders hebben een groot gebrek aan personeel.”

Beide zegsvrouwen zien de situatie niet snel veranderen. De spoorwerkzaamheden bij Hoogeveen duren sowieso nog tot en met 23 mei. En het tekort aan personeel en materiaal is ook niet zomaar opgelost. Komt nog bij dat de NS extra treinen inzet voor de Floriade in Flevoland. Dat gaat ten koste van de bezetting hier.

Psst, hier meer afleiding: