Video | De muziekboot komt morgen naar Stad om vrolijkheid te brengen

Reinier Sijpkens vaart deze dagen met zijn muziekboot door Nederlandse steden om een beetje vrolijkheid te brengen. De filmpjes daarvan gaan als een malle op social media en morgen komt de bijzondere schipper naar Stad.

“Ik hoop een heel rondje door de grachten te varen om mijn serenades aan woonschepen en -boten te brengen”, vertelt Reinier. “Dat doe ik omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.” Nou ja, hetzelfde… De Notendop, zoals de boot van Reinier heet, kent zijn weerga niet. Zo staat er een compleet miniatuurorgel in het ruim. Daarnaast is de Notendop erg kleurrijk en bondig versierd. Om het compleet te maken speelt Reinier ook nog trompet.

Muziekboot in Stad

Het is dus alsof Frans zijn scootmobiel heeft ingeruild voor een bootje. En dat komt morgen naar Stad. Hoe laat en waar precies, gaan we niet zeggen. Opdat er geen massa’s langs de kade staan om een glimp van dit vrolijke verschijnsel mee te krijgen, dat is niet zo handig in deze tijd. Maar we beloven dat er beeldmateriaal van verschijnt.