Video | Dronken knokpartij in de Poele: hoe het slachtoffer dader wordt door laf wegloopgedrag van de agressors

Verschillende jonge gasten vlogen elkaar in de haren afgelopen vrijdagnacht in de Poelestraat. Schoppen, slaan, duwen, trekken, dat werk. Met alcohol in de mik. Dus niet elke klap of trap is raak. En er valt nog iets op. Daarom een stukje duiding bij de video.

Het begint met twee gasten die als eerste uithalen. De dude met witte trui en grijs vest om de middel vliegt links het beeld uit om een ander jonkie vol van achteren te rammen. Dat gaat niet onopgemerkt. Een voorbijganger schreeuw: “Ooooh, in de rug jonge.” Zijn maatje, met zwart shirt aan, valt ondertussen ogenschijnlijk vanuit het niks, met meerdere vuistslagen in het gezicht van een jongen met een donkerblauwe blouse aan. Daarna krijgt het slachtoffer ook nog een trap in de pens.

Beveiliging incoming

Zelf lijkt hij amper in staat zich te verdedigen. Zo probeert hij terug te trappen, maar hij mist het doel hopeloos. Met als gevolg dat de dude in het zwarte shirt de kans schoon ziet om met meerdere vuistslagen nog verder in te hakken op het gezicht van het slachtoffer. Ook dat gaat niet van een leien dakje, waardoor het slachtoffer vanuit een benarde positie even de overhand krijgt. Hij zet zijn gewicht er vol in en duwt daarmee de agressor naar de grond.

Daar heeft de knakker in het blauw niet lang profijt van. Want ineens is de dude met het witte shirt en grijze vest om zijn middel er weer bij. Die pakt het slachtoffer van achteren beet met een stevige klem om zijn nek en begint op hem in te hakken. Maar daar houdt hij snel mee op als de beveiliging eraan komt.

Knokpartij ontleed

Sterker: schijnheilig snel, en volgens de inzender van het filmpje zelfs bang en verlegen, loopt hij weg. Alsof ‘ie niks met de knokpartij te maken heeft. Het slachtoffer, waar al die tijd op werd ingeslagen en getrapt, krijgt mede daardoor eem de overhand in het gevecht. Althans: hij staat net op de benen als de beveiligers zich ermee bemoeien terwijl de dude in het zwarte shirt net eem konkelt op de stenen.

Daardoor denken de beveiligers allicht dat het slachtoffer de aanstichter is, de agressor. Lijkt ook net zo in de opname van het moment. Zeker is in ieder geval dat ze met twee man hem aanpakken, met het nodige geweld een portiek in duwen en uiteindelijk met drie man tegen de grond aan werken. Ondertussen lopen de de daders weg alsof er niks gebeurd is. Geen beveiliger in de nek, geen omstander die ze tegenhoudt. Alleen het kapotte zwarte shirt herinnert aan de knokpartij.

Wereld op de kop

Gebeurt natuurlijk vaker, zo’n knokpartij, ouder dan alle wegen naar Rome. En zeker sinds de heropening van de horeca is het schering en inslag. En het valt hier nog meer. Er wordt niet ingetrapt op iemand die weerloos op de grond ligt, maar geweld is nooit goed. En wat het dit keer extra wrang maakt is dat de daders snel weglopen en het slachtoffer wordt aangepakt. Daarmee is niet gezegd dat de beveiligers stom zijn. Integendeel. Zonder hen geen stapavonden. En zonder hen was deze knokpartij misschien heel anders afgelopen. Maar het is wel zuur voor de dude in het blauw.

Psst, hier meer afleiding: