Video: droogzwemmen in een eindeloze zee van niks op Kingzfest

Daar lig je dan, droog te zwemmen op een betonnen vloer in een eindeloze zee van niks. Zo fijn al die drugs, vooral als je verschillende combineert. Dan krijg je dus taferelen als in dit filmpje.

De video is op koningnacht geschoten bij Kingsfest op het Suikerunieterrein in Groningen, een hardere stijlenfeest. Op zulke feesten wordt weleens wat gebruikt. Niets nieuws onder de zon. Ook niet voor het eerst dat iemand volledig nokkie gaat.

Maar wel een duidelijk waarschuwingsfilmpje: doe niet te veel drugs en vooral niet te veel verschillende door elkaar. Want dan krijg je ellende. En ja, ook alcohol is drugs. Voor je het weet ga je viraal op Dumpert en die zijn niet zo netjes om je een blur te geven.

De organisatie van Kingzfest heeft het filmpje ook gezien en baalt: “Eén zo’n video kan alles wat we qua uitstraling willen opbouwen in een paar shots afbreken. Als scene zijn we juist goed bezig met ons imago en dat kan in een paar seconden weg zijn.”

En er is natuurlijk het nodige gebeurd voor de filmer zijn telefoon aanzet. Volgens de beveiliging is het slachtoffer echt ongelooflijk in de war. Volledig van de kaart, in een andere dimensie en meer van dat. De EHBO wil zich op een gegeven moment dan ook ontfermen over de gast en benadert hem.

Daar is de dude echter niet van gediend. Hij wordt agressief en begint als een wilde om zich heen te slaan in de malle drugsroes en is niet meer rustig te krijgen. Dus moet de beveiliging ingrijpen met een beetje geweld. Want je wilt niet dat zo’n gast zichzelf of iemand in zijn omgeving pijn doet.

Daarom zit een uitsmijter bovenop hem en daarom wordt hij uiteindelijk vrij hardhandig weggehaald. Maar het moet volgens de organisatie wel. “De beveiligers waren nodig om hem naar de EHBO-post te brengen.” Al met al zit Kingzfest wel met het filmpje in de maag: “Onze beveiligers zijn professionals. Er gaat eigenlijk nooit iets mis.”

Psst, hier meer afleiding: