Video | Eem noar… Groningen Beach in Delfzijl: voor een portie freerunnen, flaneren en badderen

Helemaal af is het nog niet, maar de provincie Groningen heeft er sinds dit weekend een strand bij. Tientallen bezoekers genoten dinsdag van de lentezon op het gloednieuwe stadsstrand van Delfzijl. “Mooi hier, lekker dichtbij Stad ook.”

Kevin Holman (23) en z’n vrienden Lennard Koops (24) en Floor Grömmel (22) zijn vanmiddag vanuit Groningen naar Delfzijl gereden. “We hadden op Facebook een luchtfoto gezien en we waren wel benieuwd.” De drie doen aan freerunnen, een straatsport waarbij je zo snel en zo sierlijk mogelijk van A naar B gaat. Hoge sprongen en salto’s horen erbij en dan is een grote bak zand wel fijn. “Hier kunnen we nieuwe dingen proberen, het zand zorgt in ieder geval voor een zachte landing”, legt Lennard uit.

‘De stad Groningen miste nog een strand in de buurt’

Echt stampvol is het deze middag nog niet, maar zo hebben de drie mooi de ruimte. Het strand biedt een zomerse achtergrond voor de video’s die de drie sporters van zichzelf maken. Die zijn bedoeld voor het freerun Youtubeaccount van Lennard . Holman: “Ik denk dat we hier wel vaker gaan komen, de stad Groningen miste nog een strand in de buurt. Dat hebben we hier nu.”

Geschreven door Patriecia Kolthof

Psst, hier meer afleiding: