Video | Een jaar lang frikandellen voor winnaars frituurloop: “Wij houden ook echt van frikandellen”

Eind februari deden Ben en Helga mee aan de frituurloop in Groningen. Een route langs allerlei cafetaria’s om overal even wat lekkers mee te snaaien én om je frituurkennis te testen met een quiz. Vragen als hoeveel frikandellen eten we gemiddeld en waar stond de eerste automatiek, passeerden de revue. Wat stond er bij de quiz op het spel? 365 gratis frikandellen.

Ben Timmer en Helga de Ruiter maakten de quiz het beste en wonnen de jaarvoorraad frikandellen.
Vandaag namen ze de prijs in ontvangst bij cafetaria Lekkel Lekkel aan het Zuiderdiep in Groningen.

Liefhebbers

“Dit is een geweldige prijs. Wij houden ook echt van frikandellen. Het liefste een frikandel speciaal,” zegt Helga. “Elke dag een frikandel gaat misschien niet lukken, maar dan eten we in het weekend wel meer,” vervolgt Ben.

Verbod

De gemeente Groningen verbood begin maart de culinaire- en frituurwandelingen. Een hard gelag voor organisator Bojan Alexander: “Die wandelingen waren echt even een opsteker die we nodig hadden, het is heel zuur dat het verboden werd in Groningen. Maar we hebben er wel begrip voor.”

Gek van frikandellen

Bojan kwam op het idee van een frituurloop nadat hij een culinaire wandeling organiseerde: “Het begon een beetje als een grap, we hadden al een culinaire wandeling georganiseerd en het leek ons ook gewoon wel een mooi idee om een frituurroute te doen. Met 365 frikandellen als hoofdprijs, want ik ben gewoon gek van frikandellen. Ik zou het liefste ook elke dag eentje eten.”

Dit artikel verscheen ook op de website van het Dagblad van het Noorden.

Psst, hier meer afleiding: