Video | Ein prosit! Oktoberfest Grunn strijkt neer op Großer Markt: pullen bier en foute muziek

Promofilmpje van Oktoberfest Grunn

Stof die lederhose en leren bretels maar af. Want in oktober (dûh) is de Grote Markt twee dagen lang de Großer Markt tijdens Oktoberfest Grunn. Aan de voet van de Martinitoren zal een gigantische tent verrijzen waar op 15 en 16 oktober een volksfeest zal losbarsten waar ze in München jaloers op zullen zijn.

Want Oktoberfest Grunn ist ernsthafte Scheiße. Serieuze shit dus. Want ‘The Hangar‘ komt naar Groningen. Binnen is plaats voor ruim 2000 feestvierders. Die kunnen zich in de verwarmde megatent tegoed doen aan vele liters bier en natuurlijk traditioneel eten, zoals dikke braadworst’n. Op het podium een keur aan artiesten en dorpsidioten, zoals Der Rudi (bekend van “Heeey biertje?”).

Iedereen gelijk

Organisator Martijn Verbeek kan niet wachten om zijn coronatrainingsbroek in te ruilen voor een Tiroler kostuum. “Het wordt een gekkenhuis. Maar wel op niveau. Met zorg voor de aankleding, mensen en toffe artiesten. Met genoeg tappunten en toiletten. Ons streven is dat je altijd binnen een minuut een pul bier hebt.” Belangrijkste voor Martijn is echter dat het een feest is voor iedere Groninger: “Geen gedoe met VIP-ruimtes. Voor iedereen kost een kaartje 20 euro. Het is net als bij carnaval. Op Oktoberfest Grunn is iedereen gelijk.”

Carnaval in ’t Noorden

“Ik denk dat iedereen wel weer zin heeft in een feestje,” schat Martijn in. “Gewoon een avondje ordinair aan de zuip en feesten. En dat midden op de Grote Markt in misschien wel de mooiste stad van Nederland.” Aldus Bosschenaar Martijn. Hij heeft zich goed ingelezen, want hij gaat z’n best doen of hij Rooie Rinus & Pé Daalemmer kan strikken voor een portie ‘Carnaval in ’t Noorden’.

De kaartverkoop van Oktoberfest Grunn start komende vrijdag 23 april om 13:00 uur via de website van de organisator. Voor de vrijdag- en zaterdagavond heb je een kaartje nodig. Op zaterdagmiddag kan iedereen uit Stad & Ommeland gratis naar binnen.

Psst, hier meer afleiding: