Video | Ein, zwei, drei, saufen: Oktoberfest ook in 2022 áán! Deze keer op de Suiker in plaats van Großer Markt

Oktoberfest Grunn ist ernsthafte Scheiße. Serieuze shit dus. Vorig jaar was de Großer Markt nog het decor van ’t oorspronkelijk Beierse volksfeest. De editie van 2022 zal plaatsvinden in de Suikerfabriek. Verspreid over twee avonden is er 14 en 15 oktober plek voor 5000 (!) feestvierders.

Waarom je erbij moet zijn laat de aftermovie van vorig jaar mooi zien. Toen was het super geregeld. “We willen een feest waar je niet de meeste tijd doorbrengt in de rij voor toilet of biertap,” vertelt organisator Martijn Verbeek. “Vorig jaar smaakte naar heel veel meer.” Heel veel meer bier und bratwurst waarschijnlijk. Geen probleem wanneer de organisatie verzekert dat ‘iedereen binnen een minuut een pul bier te pakken heeft’.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de organisator van het Oktoberfest. Hier krijgen we dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

Zo zag het er in 2021 ongeveer uit

Lederhosen en Tiroler jurkjes

Ook het fest van dit jaar kan niet anders dan uitdraaien op een heerlijk gekkenhuis. De editie van 2021 was binnen twee weken uitverkocht. Zorg dus dat je je kaartje op tijd aanschaft en de feestkleding op tijd huurt. Want als je gaat kun je dat het beste in stijl doen. “Het Oktoberfest is natuurlijk geen Oktoberfest als die ‘Herren’ nicht in Lederhosen kommen und die ‘Damen” nicht in Dirndl,” aldus Martijn in zijn beste Duits.

De Suikerfabriek is wel een kneiterleipe locatie voor een feestje (Afbeelding: Suikerfabriek)

Nieuw dit jaar is dat je consumpties vooraf kan regelen. Die bestel je alvast online en dan ben je ook nog eens goedkoper uit: twaalf voor 33 euro en twintig voor 55 euro. De Suikerfabriek is goed bereikbaar met de auto en uiteraard ook met de (OV-)fiets en zelfs openbaar vervoer (lijn 8, halte Atoomweg).

Klikkerdeklik hier voor de tickets á 25 euro die vanaf nú verkrijgbaar zijn. Dabei sein heißt erleben, wanneer je tenminste 18 jaar of ouder bent. De avonden duren beide keren van 19:00 tot 01:00 uur.

Psst, hier meer afleiding: