Video | Enorme zwerm bijen neemt bezit van het Poeleplein. Lijkt wel scene uit een horrorfilm

Graadje of 23, zonnetje, vleugje wind, kortom: ideaal terrasweer. Maar dan moet je niet overvallen worden door een zwerm bijen, zoals zojuist gebeurde op het Poeleplein.

Hoewel, volgens de medewerker van Grand Café Time Out is er niet zo veel aan de hand. “Het is niet zo dat we overvallen worden haha. Het is gewoon een zwerm van ongeveer duizend bijen met een koningin. Ik denk dat ze zijn afgesplitst van een andere groep en nu zoeken naar een nieuw plekje.

Meneer met bijenverstand legt uit

Toevallig of niet is ook iemand aanwezig met verstand van bijen: Daan van der Grinten. En Daan weet meer: “Dit is een groep bijen die uit hun eigen korf zijn weggegaan. Die zijn op zoek naar een nieuwe huis. Dan gaan ze eerst met zijn allen op een eerste locatie zitten, zoals de tafelpoot. Vervolgens gaan verkenbijen op zoek naar een definitieve locatie. Gelukkig zijn ze als ze uitvliegen zoals nu erg blij en steken ze amper iemand. Wij kunnen ze zo in emmers doen.”

Mooi natuurschouwspel dus in de Poele. Er is echter wel een probleempje, weet Daan. “De koningin is nog zoek. We kunnen er pas wat mee als die terug is.”

Volgens Sebas, een van de filmers, arriveert de stadsimker over twintig minuten.

Met dank aan Chèriëtte Eisema en Sebas Huisman voor de beelden

Psst, hier meer afleiding: