Video | Gast getaserd op Stadsstrand nadat hij agressief was richting hulpverleners en badgasten

Niet luisteren naar de politie is over het algemeen geen goed idee. Dat bleek ook afgelopen woensdagavond op het Stadsstrand aan de Vrydemalaan. Een gast werd meerdere keren gevraagd om stil te blijven staan. Dat deed hij niet en op de beelden is dan ook te zien wat daar de gevolgen van zijn: een taser op je blote torso. Maar er ging uiteraard het één en ander aan vooraf.

Volgens meerdere ooggetuigen kwam de politie voor een ander incident naar het Stadsstrand. De gast met rode trainingsbroek was echter ook al langere tijd onprettig aanwezig. “Iedereen vermoedde dat hij aan de drugs zat door zijn gedrag en gezichtsuitdrukking,” laat een jongedame ons weten. “Hij viel steeds een groepje jongens lastig. Toen zij dat meldden bij de BOA’s gingen zij achter de jongen met de rode trainingsbroek aan.”

Pepperspray en taser

Dat moet voor de aanwezige recreanten waarschijnlijk een heftig gezicht zijn geweest. De wetsdienaren besloten vervolgens om pepperspray te gebruiken. “Dat had alleen geen effect,” vertelt een andere ooggetuige. “Hij sprong over een hek van DOT naar het Stadsstrand en toen kwam de politie erbij.” De rest van het verhaal is te zien in het fimpje.

Update: reactie van politie

De woordvoerder van de politie meldt dat de verdachte (een 23-jarige Groninger) zich dreigend en vervelend ophield op het Stadsstrand. “Hij wilde niet meewerken, werd agressief en begon te dreigen naar agenten, boa’s en andere strandgasten. Daarnaast wilde hij zich niet identificeren. De collega’s hebben eerst met pepperspray gespoten om hem rustig te krijgen, dat had geen enkel effect. De man bleef dreigen en agressief doen. Daarop hebben we hem getaserd. De verdachte zit nog vast voor onderzoek.”

Psst, hier meer afleiding: