Video | Gekkies van Guerilla Mask Force doen zombiedans bij winkelcentra in Stad

“Internetgekkies aan de Rijksweg”, ploft in onze berichtenbox met daarbij een video van dik tien mensen in witte pakken die een vreemde dansvoorstelling doen. Het is niet de nieuwste show van Club Guy en Roni uit Stad, maar een demonstratie van Guerilla Mask Force.

Ook bij de Appie in Beijum worden de mensen in pakken gespot terwijl ze een soort zombiewals doen. Grote kans dat ze ook bij andere winkelcentra in Stad hetzelfde kunstje opvoeren. Het idee erachter is dat we allemaal zombies worden van het coronabeleid en vooral van de vaccins. Daarom hangt deze zelfde organisatie spandoeken op boven snelwegen met daarop de tekst: ‘Covid-vaccin is vergif’.

Onschuldig of irritant vermaak

En daarom doen ze regelmatig deze opvoering, die verbindend en waarschuwend moet werken, maar die vooral angst aanjaagt bij kleine kinderen. Mensen in witte pakken met enge maskers op die een zombiedans doen op het ritme van onheilspellende muziek en dito spreuken, echt dolletjes en vrolijk is het niet voor kinderzieltjes. En wat te denken van de hinder die het oplevert. Zo probeert iedereen afstand te houden in winkelcentra opdat corona zo min mogelijk kans heeft. Maar dankzij deze lui worden anderen gedwongen om dicht bij elkaar langs te kruipen in de hal van het winkelcentrum. Lekker dan.

Guerilla Mask Force bij Winkelcentrum Beijum

Dus niet schrikken mocht je deze marsmannetjes tegenkomen. Ze etaleren onwetendheid in een bijzondere vorm. Meer is het niet. Ze bijten bijvoorbeeld niet. Ze schoppen ook niet. Irritant is het wel, maar daar hebben ze zelf allicht meer last van in hun dagelijkse leven.

Psst, hier meer afleiding: