Video | Groningers doen buurtfuif met dj en dikke speakers

Alle kroegen en clubs op slot, tsjah, dan gaat het kriebelen. Logisch. En voor je het weet blazen mensen hun eigen fuif de gemeenschappelijke ruimte in. Gewoon, vanaf lockdown-locatie. Zoals in de Korrewegwijk.

“We hebben de hele buurt uitgenodigd een borreltje met ons mee te doen vanaf het balkon”, zegt Bianca, een van de partymachers in de video. “To keep up the good spirits!

Op woensdagavond wilde ze van 20:00 tot 22:00 haar buurt vermaken met de draaitafel en dikke speakerset. Dansen, feesten, borrelen. Iedereen vanaf z’n eigen quarantainehokkie. En zo geschiedde. Nou ja, een beetje dan.

Half uurtje plezier

Want hoewel veel buurtjes juichend uit hun raam hangen op het moment suprême, staan anderen helemaal niet zo enthousiast mee te twerken. Met als gevolg dat de politie na een half uur op de stoep staat. Einde fissa.

“Iedereen deed enthousiast mee”, aldus mevrouw fuifbouwer. “En we hopen toch iets bijgedragen te hebben om het leven nu een beetje vrolijker te maken. Het was bedoeld als ludieke actie. Jammer dat niet iedereen het er mee eens was!”

Snappen we. Maar toch nog eem plezier gehad, toch? “Zeer zeker.”

Psst, hier meer afleiding: